bokomslag Strategibaserad styrning : så använder du strategikartor och styrkort för att nå organisationens mål

Strategibaserad styrning : så använder du strategikartor och styrkort för att nå organisationens mål

Carl-Johan Petri Nils-Göran Olve

  • 127 sidor
  • 2014
Har din organisation svårt att genomföra sin strategi? Lägger den löpande styrningen fokus på fel saker? Har ni fastnat i ett virrvarr av styrdokument och meningslös sifferexercis?
En tredjedel av alla företag och organisationer använder sig av styrkort i någon form - en mycket framgångsrik metod för bättre styrning om den används på rätt sätt.

Läs mer
Strategibaserad styrning beskriver ingående metoden, bakgrunden och nyttorna med styrkort. Boken presenterar en pedagogisk arbetsgång - mobilisera, utforma, använda och ompröva - för hur du kan lägga upp styrkortsarbetet för att nå målen. Åtta vanliga funktioner i organisationen, till exempel controllern, medarbetaren och styrelseledamoten, får individuella genomgångar av hur de bäst kan bidra till styrkortsarbetet. Dessutom visas hur tre organisationer använder styrkort och strategikartor: Gröna Lund, Svensk Bilprovning och Region Gotland.
Genom att fokusera på strategin och använda relevanta nyckeltal i planeringen och uppföljningen kan din organisation komma loss från meningslös administration och i stället nå fram till de verkliga resultaten.
Omdömen om boken:
Jag har letat efter en bok som svarar på frågorna 1) hur sätter man vassa mål, 2) hur engagerar jag medarbetarna i arbetet med styrkort och 3) hur skapar vi effektiva rutiner i målstyrningen. Den här boken svarar på alla de frågorna. Keith Fransson , vd på Hermods
Företagets strategi och den strategiska styrningen är en uppgift för styrelsen. I den här boken får jag en tydlig bild av hur vi i styrelsen ska engagera oss i detta arbete. Jörg Bassek , styrelseledamot i Idre Fjäll AB
Ekonomer och controllers måste stiga ur sitt trygga hörn. Carl-Johans och Nils-Görans nya bok beskriver hur vi ekonomer kan delta i företagets strategiarbete. Håkan Nilsson , ekonomidirektör Storstockholms Lokaltrafik (SL)
Beskrivningen av vårt arbete på Gröna Lund med strategikartor är riktigt intressant. Boken innehåller också många tänkvärda resonemang om vad som krävs för att mobilisera intresse för bättre styrning och att strategier måste kunna omprövas när det behövs. Jan Roy , koncernchef Parks and Resorts

Om författarna
Carl-Johan Petri är fil.dr och lektor vid Linköpings universitet. Han har skrivit flera böcker och artiklar om strategi och styrning, som har översatts till ett tiotal språk. Han har forskat, undervisat och arbetat praktiskt med strategiutveckling och förändrad verksamhetsstyrning i snart 20 år.
Nils-Göran Olve är adjungerad professor vid Linköpings universitet och gästprofessor vid Uppsala universitet. Bland hans många tidigare böcker finns bästsäljaren Balanced scorecard i svensk praktik och Framgångsrikt styrkortsarbete. Han är också verksam som konsult och seminarieledare.

  • Författare: Carl-Johan Petri, Nils-Göran Olve
  • Format: Danskt band
  • ISBN: 9789147109371
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 127
  • Utgivningsdatum: 2014-01-08
  • Förlag: Liber