bokomslag StorMatsTiden : mat och dryck under svenskt 1600-tal
Mat & dryck

StorMatsTiden : mat och dryck under svenskt 1600-tal

Ulrika Söderlind

Inbunden

299:-
Tillfälligt slut

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 195 sidor
  • 2010
En faktaspäckad bok om stormaktstidens kök. Vi får ta del av kosthållning, måltidsordning samt mat- och dryckesvanor, och får på så vis se andra sidor av 1600-talssvenskarnas liv än de vi vanligtvis möter i historieböckerna. Källmaterialet från stormaktstiden är en blandning av kokböcker och handböcker i ekonomi och hushållning. De här texterna är fulla av praktiska råd om allt från hur en gris bäst trancheras till hur man skall gå till väga vid anläggandet av en humlegård. Ulrica Söderlind forskar, skriver och föreläser om mat och dryck. Hon är uppvuxen i Sandviken, men bor numera i Stockholm. Hon har arbetat som kock och har dessutom en fil. kand. i historia, en fil. mag. i arkeologi och en fil. dr i ekonomisk historia. På Carlsson Bokförlag har hon gett ut Nobels middagar (2005) och Skrovmål (2006).
  • Författare: Ulrika Söderlind
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789173312769
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 195
  • Utgivningsdatum: 2010-03-11
  • Förlag: Carlsson bokförlag AB