bokomslag Stockholm rosé: Stockholm rosé
Skönlitteratur

Stockholm rosé: Stockholm rosé

Sophia Wolf Lösnitz

Pocket

85:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 412 sidor
  • 2011


Kaxigt och roligt om en livskris. Och om skor

"Du tar dig igenom det här, Desdemona. Ända sedan vi förväxlade din mammas aborttid med bilbesiktningen så har du inte gjort något annat än överlevt. Slår man upp överlevare i en ordbok så hittar man en bild av dig."

26-åriga Desdemona "Destiny" Ohlsson blir lämnad av sin pojkvän Ludwig på det som skulle ha varit deras förlovningsfest. Medan Ludwig istället roar sig i Dubai tillsammans med den 19-åriga dykinstruktören Bambi sitter Destiny ensam i den nyinköpta våningen som går i kaffekulörer och funderar ut en plan i sex steg för att få Ludwig tillbaka. Tillsammans med vännerna Daphne, Tessan och Tessans lillasyster parerar hon bakfylleångest, åldersnoja och begynnande livsleda med flärd, förmiddagscocktails och champagne samtidigt som hon gör allt i sin makt för att omvandla sex-stegs-systemet till praktik.
Men en tablettmissbrukande glamourmodell som återvänder från Los Angeles, ogifta gifta män med klotformade presenter och Destinys pappas pojkvän (som anser att hon bör anpassa sin livsstil efter sin ekonomi) riskerar att komplicera, inte bara Destinys framfart, utan även hela sex-stegs-systemet.
Stockholm rosé är en rolig och fräck roman om en livskris. Och om skor.
"Är det något som Sophia Wolf Lösnitz kan, så är det att skriva rapp och kul dialog. Jag skrattar högt flera gånger åt väninnornas diskussioner kring sex, drinkar, storlekar på kukar och väskor, och vad som är det bästa namnet att kalla sitt könsorgan. I sina bästa stunder liknar Stockholm rosé de tidiga avsnitten i den gamla TV-serien Sex and the City, med det uppriktiga, oredigerade tjejsnacket."
Borås Tidning

"... återger mig tron på brudboken. Stockholm rosé är nämligen roligt. Riktigt rolig. Jag ab-fab-skrattar mig genom dialogen (som är indiefilmssmart, hur de talar förbi varandra medan de tittar sig i sminkspeglarna - underbart!) och måste ringa Systrarna för att citera visdomar om mimikrynkor och mellanrum mellan låren. Dessutom är den skamlöst ytlig."
Jessika Gedin, Elle

"Vad som skiljer den från andra skildringar av bratkultur är att den lyckas hålla en humoristisk distans till fenomenet utan att slå över i parodi. [...] Destinys och hennes kompisars genomytliga leverne är ömsom roligt att följa, ömsom hemskt sorgligt. I en sak har Wolf Lösnitz trots allt gjort rätt som förlagt sin bildungshistoria till en roséfärgad drömvärld: att den lyckliga ytan krackelerar blir extra sorgligt i en värld där ytan är allt och känslor hanteras ungefär som accessoarer."
Expressen

"Som bäddat för en succé"
Upsala Nya Tidning

"'Stockholm rosé' luktar lika mycket hårdhjärtad satir som peppig chicklit."
Sydsvenskan

"Chicklit när den är som bäst!"
Fernsehapparat (blogg)


  • Författare: Sophia Wolf Lösnitz
  • Illustratör: Cassandra Rhodin
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9789174292244
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 412
  • Utgivningsdatum: 2011-11-08
  • Förlag: Bonnier Pocket