bokomslag Språket, människan och och världen : människans språk 1-2
459:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 344 sidor
  • 2013
Språket, människan och världen är en introduktion till lingvistik, utvecklad för gymnasiekurserna Människans språk 1 och 2 på det humanistiska programmet. I läromedlet lotsas eleverna genom språkvetenskapens olika delar. Här presenteras grunderna i ämnet, liksom den nyaste forskningen. Tanken är att eleverna ska få stifta bekantskap med en bred palett av språklig allmänbildning, snarare än detaljer om enskilda språk.

ELEVPAKETET - TRYCKT BOK OCH DIGITALT LÄROMEDEL
Elevpaketet består av en tryckt bok och ett digitalt läromedel. I 15 kapitel behandlas språket som system (ljudsystem, böjningssystem, satsbyggnad, skriftsystem), språkets sociala, psykologiska, historiska och biologiska aspekter, språkinlärning, språkteknologi, psykolingvistik och läs- och skrivforskning samt olika metoder för att undersöka språk. Och med många exempel illustreras världens språkliga mångfald och var svenskan placerar sig i denna mångfald.

Språket, människan och världen är skriven av ett tjugotal författare, verksamma som lärare, forskare och doktorander i lingvistik och närbesläktade ämnen vid Lunds universitet.

DET DIGITALA LÄROMEDLET
Den interaktiva elevboken är inläst med autentiskt tal och textföljning. Dessutom finns ett stort antal faktafördjupningar, ljudexempel och interaktiva övningar där eleverna bland annat kan arbeta med sin förståelse av ämnesbegrepp.
* Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
* Faktafördjupningar
* Ljudexempel
* Interaktiva uppgifter

I det digitala läromedlet kan eleverna söka i innehållet. De kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut. Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och till stor del i mobil.
  • Författare: Johansson, Victoria;Carling, Gerd;Holmer, Arthur;Ambrazaitis, Gilbert;Amirhekmat, Shifteh;Andersson, Annika;Andrén, Mats;Blomberg, Johan;Blomstrand, Ylva;Bodén, Petra;Ekman, Stefan;Eriksen, Love;Frid, Johan;Gullberg, Marianne;Henningsson, Lars-Åke;Ho...
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789144083391
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 344
  • Utgivningsdatum: 2013-09-04
  • Förlag: Studentlitteratur AB