Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag SO-Serien Samhälle Ämnesbok

  SO-Serien Samhälle Ämnesbok

  Ulla M Andersson • Per Ewert • Uriel Hedengren • Göran Svanelid

  669:-
  • Häftad
  • 400 sidor
  • 2008
  • Serie: SO-Serien Samhälle
  Hela SO-serien är uppdaterad för Lgr11. SO-serien Samhällskunskap betonar samspelet mellan individ och samhälle. Här finns det mesta som eleverna behöver för att kunna orientera sig i dagens samhälle och förstå det som händer omkring dem. SO-serien tar fasta på att samhällsfrågor kan belysas utifrån olika perspektiv och öppnar för diskussioner och egna ställningstaganden.

  Missa inte lärarhandledningen, som är full av tips och övningar. Tankarna om de fem förmågorna ligger till grund för lärarhandledningarna till SO-serien.

  För dig som vill arbeta digitalt finns onlineböcker och en kostnadsfri webbapp. SO-seriens digitala paket ger dig Maxi-onlineböckerna i alla fyra SO-ämnena.

  Läs mer
  Pedagogiska tankar
  Hur håller man motivationen igång hos elever som är snabba och som slukar kunskap? Och samtidigt hos dem som har svårt att förstå texten i grundboken?
  Låt dina elever ta sig an samhällskunskapen med hjälp av ett klassiskt uppbyggt läromedel. Själva kunskapsstoffet är lättillgängligt och läromedlet tar er till de kunskapsmål som den nya läroplanen förskriver. Bland annat handlar det om direkt tilltal, en tydlig berättarröst, luftig layout och inte för informationstätt.
  Det finns ett SO-S för varje behov – heterogen klass. SO-Serien hjälper dig att ge alla dina elever rätt utmaning. Välj antingen SO-S Ämnesboken, årskursböckerna eller Maxi. Ämnesboken är en sammanslagning av årskursböckerna. Varje grundbok ger en noga utvald baskurs så att alla ska kunna nå sina mål i geografi. För dem med behov av större utmaningar finns SO-S Maxi sedan några år och den har en utökad kurs och mer stoff. Onlineböckerna har en talsyntesfunktion, vilket underlättar för elever med läs- och skrivsvårigheter.
  Lättillgängliga texter. Texterna är skapade utifrån nya forskningsrön, från bland andra Monica Reichenberg, docent i ämnesdidaktik, som säger att direkt tilltal och en tydlig berättarröst gör texterna mer levande och engagerande. Formen är lätt och luftig så att eleverna enkelt hittar. Det finns sammanfattningar, faktarutor, fördjupningar, uppgifter och ordförklaringar som bryter av och förtydligar.
  Ett väl avvägt innehåll i linje med Lgr 11. Innehållet i seriens grundböcker är väl avvägt, varken för mycket eller för lite. Urvalet bygger på den undersökning i 17 svenska skolor vi gjorde inför revideringen av SO-Serien, och som visade att undervisningspraxis är ungefär likadan i hela landet. Men vi har även gjort en mycket grundlig granskning av vad som krävs för att serien ska överensstämma med de nya kursplanerna i Lgr 11.
  Komponenter
  - Ämnesbok åk 7-9 SO-S Samhällskunskap 7 fokuserar framför allt på förhållanden för Sveriges befolkning förr och nu. Det finns även kapitel om socialt samspel, lag och rätt samt privatekonomi. SO-S Samhällskunskap 8 behandlar främst politiska styrelsesätt, arbetsliv och massmedia. SO-S Samhällskunskap 9 har ett globalt perspektiv och tar upp ämnen om bland annat handel, konfliktlösning och fattigdomsbekämpning. Där finns också ett klargörande kapitel om samhällsekonomi.
  Innehåll
  SO-S Samhällskunskap 7 Lgr 11
  Kap 1 Sverige förr och nu
  Kap 2 Folk i Sverige
  Kap 3 Leva tillsammans
  Kap 4 Lag och rätt
  Kap 5 Våra pengar
  SO-S Samhällskunskap 8 Lgr 11
  Kap 1 Demokrati och diktatur
  Kap 2 Parti och ideologi
  Kap 3 Så styrs Sverige
  Kap 4 Arbete och försörjning
  Kap 5 Massmedier
  Kap 6 Reklam
  SO-S Samhällskunskap 9 Lgr 11
  Kap 1 Samhällets pengar
  Kap 2 Handel i världen
  Kap 3 Världssamfundet
  Kap 4 Krig eller fred
  Kap 5 Hur mår världen?
  - SO-S Samhällskunskap Ämnesboken Ämnesboken är en sammanslagning av de tre årskursböckerna.
  - Lärarhandledning Även lärarmaterialet är reviderat och det finns en lärarhandledning till varje ämne. Tankarna om de fem förmågorna ligger till grund för de nya lärarhandledningarna till SO-Serien. Övningarna i lärarhandledningarna utgår tydligt från både ”The Big 5”, kursplanerna i SO samt från aktuell forskning kring språk och tänkande. Varje lärarhandledning innehåller även ”nationella-prov-liknande” prov. Det är bara att kopiera, dela ut och se klassen komma igång!
  - MAXI-boken För de snabba, de som vill ha större utmaningar, finns SO-Serien Maxi. Maxiboken utgår från Ämnesboken, men nya kapitel har tillkommit, och i de ursprungliga kapitlen har delvis nytt stoff lagts till.
  I SO-S Samhällskunskap Maxi finns fler beskrivningar av de nya kommunikationsformerna, de nya metoderna för opinionsbildning och det helt förändrade försvaret. Dessutom finns ett kapitel som ställer frågan om vad som är kunskap och hur man är källkritisk.
  Kostnadsfri webbapp
  Med SO-Serien Samhälle webbapp får eleverna träna de viktiga ämnesbegreppen till varje kapitel i SO-Serien Samhälle. Enkel och gratis begreppsträning, inte bara på svenska, utan också på arabiska, dari, somaliska och tigrinja. Inget behöver laddas ner, bara att surfa in på webbappen via smartmobil, surfplatta och dator.
  Onlineböcker
  SO-serien finns även som Onlineböcker. Läs mer om Onlinebok
  Digitalt paket Många ämnen i SO överlappar varandra och med onlineböckerna kan du som lärare planera flexibelt mellan olika kapitel och avsnitt i böckerna och skapa din egen röda tråd i undervisningen. Det underlättar din egen ämnesintegrering. Du kan köpa SO-S Samhälle Maxi onlinebok, SO-S Geografi Maxi onlinebok, SO-S Historia Maxi onlinebok och SO-S Religion Maxi onlinebok i ett digitalt paket. Ett digitalt paket-abonnemang är 15% billigare än att köpa varje onlinebok separat.

  Om författarna
  Författare Ulla Andersson säger "Det är det absolut roligaste jag gjort - att skriva samhällsboken. Jag är lärare så det här med författeri är nytt för mig. Jag träffar mina elever dagligen och därför förstår jag vikten av att lyfta fram sammanhang och bearbeta språket så att det blir lustfyllt att läsa.
  Utan den grundläggande behovsanalysen som gjorts av redaktörerna hade jag aldrig kunnat ge elever och lärare det där lilla extra - och det är vi värda!"
  Författaren till lärarmaterialet Göran Svanelid är universitetslektor och har utbildat många SO-lärare genom åren. Han har varit delaktig i den grupp som tagit fram kursplanerna i SO-ämnena i Lgr11.
  Författarens lästips om "The Big 5"
  Göran Svanelid har studerat grundskolans alla kursplaner. Han råder lärare i alla ämnen att fokusera på de fem förmågor som är allra vanligast i grundskolans nya styrdokument, för att hjälpa eleverna att nå målen: Lägg krutet på "The Big 5" Pedagogiska magasinet (2011-11-08)

  Följ också den pedagogiska diskussionen i Facebookgruppen The Big Five

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  317811

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Författare: Ulla M Andersson, Per Ewert, Uriel Hedengren, Göran Svanelid
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 2
  • ISBN: 9789147082797
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 400
  • Utgivningsdatum: 2008-10-03
  • Del i serien: SO-Serien Samhälle
  • Förlag: Liber AB

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag