Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Smärtpunkten : Lars Norén, pjäsen Sju tre och morden i Malexander

  Smärtpunkten : Lars Norén, pjäsen Sju tre och morden i Malexander

  Elisabeth Åsbrink

  85:-
  • Pocket
  • 351 sidor
  • 2010
  Augustprisnominerad 2009! Smärtpunkten är den bästa svenska boken om ett uppmärksammat brott sedan Lasermannen".
  Fredrik Quist, Östgöta correspondenten Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Den är väldokumenterad, välskriven, ovanligt nyanserad och övertygande
  Åsa Lindeborg i Kulturnyheterna, SVT. ... Elisabeth Åsbrinks ambitiösa undersökande reportage. Hon har intervjuat flera av de närmast inblandade i "Sju tre"-projektet bland dem Norén själv- och läst det mesta som skrivits kring såväl pjäsen som Malexandermorden. Det är här, i kartläggningen av en kommande katastrof, snarare än i analysen av debatten, som hennes bok imponerar och tillför nya perspektiv.
  Per Svensson, Sydsvenska Dagbladet Det är en imponerande bok, både som konkret grävjobb och som övergripande kartläggning och, i viss mån, analys av hela Sju tre-projektet.
  Anders Sjögren, Västerbottenkuriren Pjäsen Sju tre skrevs av Lars Norén i samarbete med tre tungt kriminella män. Två av dem var nazister. Dagen efter den sista föreställningen av Sju tre rånade en av dem, Tony Olsson, Östgöta Enskilda Bank i Kisa, och deltog också i morden på de två poliserna i Malexander. Journalisten Elisabeth Åsbrink har skrivit en avslöjande bok om ett av de mest omdebatterade teaterprojekten i Sverige och om de brutala morden på två polismän i Malexander våren 1999. Här får vi en unik insyn i vad som egentligen hände bakom kulisserna; de medverkandes skuld och ansvar blottläggs. Hon har också tagit del av exklusivt arbetsmaterial från Lars Noréns privata arkiv, läst opublicerade dagboksanteckningar och granskat hemligstämplade dokument. Dessutom har hon fått unika intervjuer med alla ansvariga för det kontroversiella projektet. För första gången kan delar av manuset till Sju tre publiceras, bland annat den hårt omdebatterade nionde scenen, där de nazistiska åsikterna uttryckts. Fanns det ett samband mellan teaterarbetet och morden? Elisabeth Åsbrink ger svaret i sin orädda och utmanande bok.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  159205

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Elisabeth Åsbrink
  • Format: Pocket
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127122017
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 351
  • Utgivningsdatum: 2010-05-17
  • Förlag: Natur & Kultur

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag