bokomslag Skuld
Deckare

Skuld

Karin Alvtegen

Kartonnage

169:-

Boken är slut online

  • 256 sidor
  • 2005

Andra format:

Peter Brolin sitter på Nyléns konditori. Det är första gången på två veckor som han har vågat lämna sin lägenhet, och utmaningen har kostat på. Att sträcka fram handen och lyfta kaffekoppen känns som ett oöverstigligt projekt. Han sitter nära dörren, ifall han skulle drabbas av en av sina ständigt återkommande panikattacker och snabbt behöva ta sig ut på gatan. Han är svårt skuldsatt, ensam och helt utan aning om hur han skall ta sig igenom resten av sitt liv.

Då öppnas dörren och en okänd kvinna stiger in. I samma ögonblick som Peter inser att det är honom hon söker drabbas han med full kraft av en panikattack: han är helt i hennes våld, oskyddad för hennes påträngande närvaro. Innan han återfått talförmågan för att förklara att hon tagit fel på person har hon försvunnit och lämnat ett paket med en adress på bordet. Ett paket som hon mot tusen kronors ersättning bett honom överlämna till sin man på hans kontor. Men innehållet i paketet gläder knappast mottagaren, och Peter blir indragen i en skämmande jakt på en galen, besatt kvinna. Det är inte helt självklart vem som är jägare och vem som är villebråd.

Karin Alvtegens thrillerdebut fyller högt ställda krav på spänning, tempo och hisnande överraskningar. Berättelsen om en vanlig mans konfrontation med ondska och skuld kopplar ett envist grepp på den mest härdade läsare, och leder in i en mardrömsvärld av sådana dimensioner att varje sann thrillerälskare kan känna sig hemma på ett synnerligen olycksbådande sätt.


Karin Alvtegen är född 1965 och bosatt i Stockholm. Hon gjorde en uppmärksammad debut med Skuld 1998 och 2000 kom hennes andra thriller Saknad som belönades med Skandinaviska Kriminalsällskapets utmärkelse Glasnyckeln. Den nominerades också av Svenska Deckarakademin till ”årets bästa svenska kriminalroman” och till Polonipriset. Även Svek som utkom 2003 har blivit en stor framgång och nominerades av Svenska Deckarakademin till ”årets bästa kriminalroman” samt även till utmärkelsen Glasnyckeln. Hennes böcker är översatta till ca 20 språk och Universal Pictures har köpt filmrättigheterna till både Skuld och Saknad. Karin Alvtegen verkar även som manusförfattare för film och tv.
  • Författare: Karin Alvtegen
  • Format: Kartonnage
  • Upplaga: 2
  • ISBN: 9789127111608
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 256
  • Utgivningsdatum: 2005-04-05
  • Förlag: Natur & Kultur

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: