bokomslag Sjöjungfrun
Deckare

Sjöjungfrun

Camilla Läckberg

Inbunden

339:-

Boken är slut online

 • 360 sidor
 • 2008
 • Del 6(Fjällbacka-serien)

Andra format:Camilla Läckbergs populära deckarserie från Fjällbacka har blivit än mer aktuell efter att SVT hösten 2007 visade den tv-serie som baseras på succéromanerna Isprinsessan och Predikanten. Nu kommer den efterlängtade sjätte delen: Sjöjungfrun.

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Sedan han en morgon sa hej då till sin familj och gick till jobbet har han inte setts till. Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att hitta honom, men ingen vet om han är död eller levande.
Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.
Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid har fått anonyma, handskrivna hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för hans roman Sjöjungfrun får han en bukett blommor med ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som i sin egenskap av författare har hjälpt honom med manuset. De består endast av några korta rader, skrivna med svart bläck på vita ark, och Christian berättar att de började komma när han inledde arbetet med Sjöjungfrun.
Breven är svåra att tolka, ändå är de uppenbart hotfulla. Christian försöker senare bagatellisera alltihop och vägrar gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Under arbetet med romanen har hon anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.
Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad, skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket.
Trots att Erika är gravid med tvillingar kan hon inte låta bli att dras in i utredningen. Och polisen inser snart att det finns ett samband mellan breven och mordet. Spåren för dem tillbaka i tiden och de blir alltmer övertygade om att gåtans lösning finns i det förflutna

Camilla Läckberg, född 1974, är civilekonom men har sadlat om till författare. Hennes två första kriminalromaner om Patrik Hedström och Erica Falck, Isprinsessanoch Predikanten, lovordades i pressen och fann snabbt en stor läsekrets. Men det verkliga genombrottet kom med Stenhuggaren, som 2005 nominerades till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin, samt Olycksfågeln och Tyskungen som var huvudböcker i Bonniers Bokklubb. Våren 2008 kommer Camilla Läckberg även ut med en kokbok tillsammans med kocken Christian Hellberg: Smaker från Fjällbacka.

Vill du veta mer om Camillas liv och författarskap, logga in på hennes populära blogg Deckarmamman (lackberg.blogspot.com).


"En sak är säker – den som läser 'Sjöjungfrun' kommer otåligt att vänta på nästa Fjällbacka-deckare av Camilla Läckberg."
Lokaltidningen Landskrona

"Ett nytt originellt mordpussel läggs här av Camilla Läckberg. Och det är hon duktig på."
Tranås-Posten

"Camilla Läckberg har gjort det igen, nämligen levererat en spännande och intrigfull kriminalroman. Från första till sista sidan."
Värnamo Nyheter

"Ingen kan som Läckberg kombinera och leverera mjukt och hårt. Vardagen, karaktärerna kontra spänningsmomenten. ... Läckberg överraskar som vanligt. Varifrån får hon sin fantasi? Hon spelar i elitserien vad det gäller att skriva deckare, och hon sitter definitivt inte bland reserverna utan är med i stridens hetta."
Smålänningen


 • Författare: Camilla Läckberg
 • Formgivare: Anders Timrén
 • Format: Inbunden
 • ISBN: 9789137131450
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 360
 • Utgivningsdatum: 2008-05-28
 • Del i serien: Fjällbacka-serien
 • Läsordning: 6
 • Förlag: Bokförlaget Forum

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: