Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Sex sömn mat dryck : ett dygn i din kropp

  Sex sömn mat dryck : ett dygn i din kropp

  Jennifer Ackerman

  319:-
  • Inbunden
  • 250 sidor
  • 2008  Vad händer i kroppen under ett dygn?
  Känns det ibland som om din kropp lever sitt eget mystiska liv? Här introduceras ett helt nytt sätt att se på kroppen. Sex sömn mat dryck är baserad på ny forskning och författaren Jennifer Ackerman skriver personligt, humoristiskt och upplysande om vad som egentligen händer under ett dygn i den moderna människans kropp.

  Sex sömn mat dryck följer kroppen under ett dygn och börjar med morgonen. Har du alltid varit morgontrött? Faktum är att hjärnan förbereder uppvaknandet redan en stund innan väckarklockan ringer. Enligt den biologiska klockan är blodet som mest tjockflytande vid åttatiden på morgonen och då sker flest hjärtinfarkter. Å andra sidan är det den bästa tiden för rakning.
  Timmarna före lunch är bäst för koncentration och hjärnkapaciteten är som störst. Mitt på dagen styrs vi av hunger och mättnad, och mat kan ha en tröstande och smärtstillande effekt. Efter lunchen drabbas de flesta av oss av en viss trötthet och en kort tupplur är alltid bra, särskilt inom yrken som kräver stor koncentration. Däremot är eftermiddagen den bästa tiden för träning eftersom musklerna då är som starkast.
  Framåt kvällen saktar kroppen och hjärnan ner och det är dags för reflektion. När vi lägger oss för natten faller det sig naturligt att vi har tid och lust för sex, men biologiskt är sexlusten störst på morgonen.
  På ett både underhållande och praktiskt sätt kommer Sex sömn mat dryckatt få dig att tänka på din kropp i helt nya banor. Du får inte bara reda på vad som händer i din kropp, utan också vad du själv kan göra för att förbättra och synkronisera din fysiska och mentala hälsa.
  Dagstidningen New York Times skriver: "En välskriven och enastående komplett genomgång av allt som är nytt och intressant i studerandet av den mänskliga fysiologin."

  Jennifer Ackerman skriver för National Geographic, New York Times och andra tidskrifter. Som journalist har hon bland annat studerat global uppvärmning, letat efter dinosauriefossiler i Kina och intervjuat en schimpans. Hon har tidigare skrivit två böcker.  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  243464

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Orginaltitel: Sex Sleep Eat Drink Dream
  • Författare: Jennifer Ackerman
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789137133386
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 250
  • Utgivningsdatum: 2008-08-20
  • Översättare: Anna Olsson
  • Förlag: Bokförlaget Forum

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag