bokomslag Samhall : att bli normal i en onormal organisation
Samhälle & debatt

Samhall : att bli normal i en onormal organisation

Mikael Holmqvist

Häftad

  • 439 sidor
  • 2013

Det helstatliga Samhall AB är ett av Sveriges största och viktigaste företag och en ledande aktör i näringsliv och offentlig sektor. Genom att »skapa meningsfulla och utvecklande arbeten åt personer med arbetshandikapp där behoven finns« är Samhall ett ständigt aktuellt uttryck för välfärdssamhällets ambitioner att hjälpa alla sina medborgare till ett normalt liv.

I Samhall – att bli normal i en onormal organisation beskrivs hur arbetslösa klassificeras och utvecklas som arbetshandikappade i ett organiserat välfärdssystem. Författaren analyserar hur Samhall kan ses som ett resultat av det svenska samhället, men också hur detta samhälle kan ses som en produkt av Samhall och det system i vilket företaget ingår.

Spännande och relevant läsning för alla som är intresserade av välfärdssamhällets organisation – dess visioner, såväl som dess baksidor. Holmqvist behandlar, engagerat och analyserande, ett centralt tema i samhällsvetenskaplig forskning – och gör det på ett sätt som knappast lämnar någon oberörd!
Christina Garsten, docent i socialantropologi, Stockholm Centre for Organizational Research (Score)

Mikael Holmqvist har författat en provokativ, ambitiös och välskriven bok om en av våra viktigare samhällsorganisationer. Det är bara att hoppas att denna bok väcker det intresse och den debatt som den förtjänar.
Kaj Sköldberg, professor i företagsekonomi, Stockholms universitet

Denna bok har alla förutsättningar att bli en samhällsvetenskaplig klassiker: den behandlar ett synnerligen viktigt men »bortglömt« ämne, och den gör det på ett elegant och kontraintuitivt sätt. Lägg därtill att Holmqvists bok är mycket välskriven och fylld med relevant information. Läs och lär!
Richard Swedberg, professor i sociologi, Cornell University, USA

Mikael Holmqvist är docent i organisationsteori vid företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet och är återkommande gästforskare vid Cornell respektive Stanford University i USA.

Samhall ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.

  • Författare: Mikael Holmqvist
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 2
  • ISBN: 9789144091143
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 439
  • Utgivningsdatum: 2013-01-18
  • Förlag: Studentlitteratur

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: