bokomslag Reserverat & serverat : historien om Sveriges hotell- och restaurangföretag

Reserverat & serverat : historien om Sveriges hotell- och restaurangföretag

Lennart Jarnhammar

Inbunden

  • 260 sidor
  • 2009
Följ hotell- och restaurangbranschens spännande historia i Sverige. Från gästgivaregårdar och våldgästning, via motboksmotstånd och folkrestauranger till hamburgerkrig och restaurangmomsstrider.
För hundra år sedan samlades nitton ledande hotelierer och restauratörer från hela landet på det anrika Hôtel Rydberg vid Gustav Adolfs torg i Stockholm. Deras mål var att bilda en organisation som skulle göra dem starkare. Sedan 1909 har Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, vuxit till att representera en av landets viktigaste näringar.
I Reserverat & Serverat beskriver Lennart Jarnhammar SHR:s 100-åriga historia, med hjälp av tidigare opublicerade bilder och unika inblickar i hotell- och restauranghistorien.
  • Författare: Lennart Jarnhammar
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789197804806
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 260
  • Utgivningsdatum: 2009-04-23
  • Förlag: Millhouse Förlag