bokomslag Prinsessan och den fasansfulla Björnen
Barnböcker

Prinsessan och den fasansfulla Björnen

Per Gustavsson

Inbunden

159:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

 • 28 sidor
 • 2015

På morgonen när prinsessan vaknar är det som att något saknas. Det är tyst. Inga fåglar som kvittrar. Inget knak och brak från bullriga älgar. Alla skogens djur gömmer sig i prinsessans slott. Älgarna står i garderoben. En hemsk björn bråkar och förstör i skogen så inga andra djur vågar vara där längre. Prinsessan rycker ut för att lösa problemet förstås. Men inte ens hon rår på björnen själv, här krävs samarbete!


Några barn skrev till Per Gustavsson om vad de tyckte nästa prinsessbok borde handla om, bland annat skrev de: "Prinsessan borde åka till Somalia och trolla bort kriget". Det inspirerade honom till den här boken.


Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.


För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn."Om man läst Prinsessan tidigare kommer man att känna igen mycket i Per Gustavssons kraftfulla illustrationer; den ljusa färgsättningen, de lite kantiga figurerna, humorn och den positiva tonen. Texten är kort och slagkraftig och samverkar bra med bilderna." Dag Hedberg, BTJ


"Per Gustavsson har skrivit många bilderböcker om modiga prinsar och prinsessor. Denna gång är det en otäck Björn som förstör stämningen i skogen så att alla djur mår dåligt. Prinsessan inser att om alla hjälps åt kommer Björnen inte att ha en chans. Det vet prinsessor. Charmig bilderbok från ca 3 år!" Bokbarn


Prinsessan har varit en positiv förebild i tolv år nu, längre än många andra barnboksfigurer och därtill med full energi hela vägen. Sammanfattningsvis tycker jag att "Prinsessan och den fasansfulla Björnen" är en av de bättre.

Dag Hedberg, BTJ
 • Författare: Per Gustavsson
 • Illustratör: Per Gustavsson
 • Format: Inbunden
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789127141605
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 28
 • Utgivningsdatum: 2015-08-20
 • Förlag: Natur & Kultur

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: