bokomslag Photoshop lightroom : från vision till förädling av dina bilder

Photoshop lightroom : från vision till förädling av dina bilder

David Duchemin

Häftad

  • 257 sidor
  • 2011
Tänk om din bild bara kunde kommunicera en enda sak: en huvudidé, ett övergripande tema eller en medryckande känsla? Om du kan identifiera vad du vill berätta, har du kommit en bra bit på väg till hur du fångar bilden och hur du framkallar den i det digitala mörkrummet. Utan vision kämpar du troligen både bakom kameran och framför datorn och fotograferar urskiljningslöst och ändrar inställningarna i hopp om att snubbla över något bra någon gång då och då. Genom att visionera får du riktning och mening i både skapelsen och framkallningen av alla dina bilder.

Boken Adobe Photoshop Lightroom: Från vision till förädling av dina bilder handlar om att identifiera vad du vill säga med bilden och använda modulen Framkalla i Lightroom för att ge den en röst. Fotografen David duChemin börjar med det grundläggande i visionsdrivet arbetsflöde, där han diskuterar allt från vision och stil till vikten av känsla och färger, till histogrammets viktiga roll för att få de bästa möjliga digitala negativen att arbeta med. Efter att ha demonstrerat hur verktygen i modulen Framkalla påverkar estetiken i bilden, erbjuder sedan duChemin en enkel metod för att framkalla dina bilder i enlighet med din egen personliga vision: identifiera syftet, minimera distraktionerna, maximera stämningen och dra in åskådarens blick allt medan det finns plats för lek och slumpmässiga upptäckter. Slutligen tillämpar duChemin denna metod på 20 av hans bilder när han tar dig med sig till sitt egna digitala mörkrum där han, med den ursprungliga RAW-filen, jobbar steg för steg genom utvecklingen av den slutliga bilden.

David duChemin är uppdragsfotograf med humanitära projekt och världsfotografi som specialitet. Som en passionerad bidragsgivare till det internationella fotografsamfundet, har duChemin med sin första bok Berätta i bild: så tar du bilder som berör fått erkännande över hela världen för sin vision, passion och djup. Läs mer om David på PixelatedImages.com. OBS att de bilder som kan hämtas bara får användas för övningarna i boken.

"Det är lika bra att skriva det med en gång. Det här är en bok som skiljer sig från övriga i genren tack vare det fantastiska bildmaterialet. Så är författaren också professionell fotograf. Men det är inte bara de unika bilderna som särskiljer hand-boken. Den utgår från en bildidé och en vision i stället för, som brukligt, från bild-behandlingsprogrammets verktyg och funktioner. Det är sympatiskt."
Marie Leijon, BTJ-häftet

  • Författare: David Duchemin
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789163609794
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 257
  • Utgivningsdatum: 2011-04-30
  • Översättare: Petra Hall
  • Förlag: Pearson Education