bokomslag Paulúns stenålderskost
Historia

Paulúns stenålderskost

Fredrik Paulún

Inbunden

219:-

Boken är slut online

  • 160 sidor
  • 2005De flesta av de livsmedel som idag fyller våra kylskåp har inte funnits på människans meny speciellt länge. Under miljontals år åt vi mat utan en massa snabba kolhydrater och härdade fetter, och vi drack inte mjölk eller åt smörgås med leverpastej.
Paulúns stenålderskost tar upp en tanke som bygger på sunt förnuft. En tanke om att vi ska äta det vi är skapade för att äta. Många av de hälsoproblem vi har idag, som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, fetma, magbesvär, allergier, depression med flera, beror delvis på att vi äter sådant vi inte är anpassade till, och skulle kunna minskas med hjälp av förändrade kostvanor.
I Paulúns stenålderskost förklaras hur maten såg ut förr och varför vi kanske borde sträva efter att återskapa den så mycket det går. Men boken handlar också om de moderna livsmedlen och vilka skador de kan ge. Här förklaras evolutionsteorin, varför paleolitisk kost minskar sötsuget och om det ligger något bakom dagens kolhydratsjakt. Boken redovisar modern forskning och ger tips snarare än pekpinnar.
Att ställa om sitt liv helt efter stenåldern är kanske inget att sträva efter, men att genom enkla förändringar nå positiva hälsoeffekter som viktnedgång, lindrade allergier och bortblåsta magbesvär är det väl knappast någon som har något emot? I Paulúns stenålderskost får läsaren inblick i ett nytt sätt att äta baserat på evolutionsteorin. Ett sätt som är både enkelt och njutningsfullt, och framför allt fullt möjligt att följa för den moderna människan.

UR INNEHÅLLET
Maten vi är gjorda för
Vad är det för fel på dagens mat?
Kostrelaterade åkommor
Vad är en fri radikal?
Kolhydrater kalorier eller knark?
Antioxidanter ditt livselixir
Nötter och hälsan
Kvinnor är från godishyllan och män från köttdisken
Det röda köttet röd flagg?
Stenålderskost för den moderna människan

Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. Fredrik har tidigare gett ut storsäljare som Blodsockerblues, Blodsockerblues i köket, Allt om fettförbränning och Paulúns näringslära.
  • Författare: Fredrik Paulún
  • Formgivare: Linn Yngborn
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789185225286
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 160
  • Utgivningsdatum: 2005-04-21
  • Förlag: Fitnessförlaget

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: