Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Passio

  Passio

  Daniel Ahlgren

  169:-
  • Häftad
  • 137 sidor
  • 2015
  Ett nytt album i Daniel Ahlgrens superhjältesvit SH3. Albumet får titeln Passio. Daniel Ahlgren är en av Sveriges främsta serietecknare, mångfaldigt prisbelönad, bland annat med utmärkelsen Urhunden och med Svenska Serieakademins Adamsonstatyett. Han slog igenom på 90-talet med självbiografiska serier och blev en av pionjärerna som stadfäste den diskbänksrealistiska självbiografiska serien som genre i Sverige. Vi lärde oss att snabbt känna igen Ahlgren på hans unika stil, som kännetecknas av en noggrann vardagsrealism, en Sverige-just-nu-känsla, en skarp blick för små detaljer, mungipor, kroppshållningar, gester.

  Ahlgrens nuvarande produktion handlar om något så ovanligt som svenska superhjältar, ungdomar från superhjälteprogrammet på gymnasiet.

  I det nya – fjärde – albumet i superhjältesviten, som bär titeln Passio, har antalet parallella universum blivit så stort att de hotar att kollapsa in i varandra.

  Passionsiglarna (en sorts parasiter som livnär sig på lidande) attackerar nu vår värld. Iglarna har börjat föröka sig explosionsartat. Hittills har alla försök att begränsa beståndet varit mer eller mindre misslyckade.

  Radiohead, klassens geni på superhjälteprogrammet, är kanske en lösning på spåret. Han vill i alla fall genomföra ett experiment och de övriga superhjältarna tillkallas – Alfamannen, Svenskt Stål, Girl Power, Atomika, Vattumannen, Elektricia och de andra.

  Dimensionsfönstret öppnas. Iglar rasar in. Kampen inleds...

  Till de övriga figurerna i detta album hör Döskallen, Morgongåva och Fermona.

  I det nya albumet möter vi även Wilhelm Reich och William Burroughs - de blir viktiga guider i hanteringen av den mäktiga orgonkraften, det vill säga den universella kraft som enligt Radiohead kan bli det perfekta medlet för att oskadliggöra iglarna.

  Föregående album i superhjältesviten är Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva?, Jag gråter bara i andra dimensioner och Operation A-barn.

  Ahlgren räknas med sina tidiga album (på Bakhåll finns fyra sådana: The girl who never fick nån post, Supertråken, Ropa på Ulrik samt Ensamhetens fort) som en av skaparna av den berömda svenska självbiografiska serien som genre. Med sitt mäktiga vardagssuperhjälteepos är han på god väg att skapa en ny epokbildande ­seriegenre.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  50484

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Daniel Ahlgren
  • Illustratör: Daniel Ahlgren
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789177424345
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 137
  • Utgivningsdatum: 2015-12-04
  • Förlag: Bakhåll

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag