bokomslag Orientens mat & kultur
Mat & dryck

Orientens mat & kultur

Barbara Lutterbeck Jürgen Christ

Inbunden

279:-

Boken är slut online

  • 238 sidor
  • 2005
Den här vackra boken som inte bara är en kokbok tar oss med på en spännande färd till Marocko, Tunisien och Algeriet och vidare genom Syrien, Egypten, Israel, Gulfstaterna, Jemen, Irak och Iran till Turkiet. Längs resan möter vi de olika ländernas kulturella traditioner: det hektiska stadslivet på marknader och i basarer, i snabbköp och vid falafelstånd, i hyddor, hus och tält i öknens stillhet. Stämningsfyllda färgbilder och intressanta reportage om traditioner, fester och typiska produkter ger en fascinerande inblick i en uråldrig kultur.

Bokens över 180 klassiska och moderna recept på både vardagsrätter och festliga specialiteter är lättlagade och lika variationsrika som de orientaliska länderna själva. Det finns dock många gemensamma drag och därför är boken inte indelad i kapitel efter respektive land utan följer i stället den röda tråd som förenar de olika kulturerna.

Författarna har medvetet uteslutit rätter som lagas i stora satser och kräver specialutrustning. En viss anpassning till europeiska förhållanden har varit nödvändig, men rätterna har inte förvanskats.
  • Originaltitel: Orient - Küche & kultur
  • Författare: Barbara Lutterbeck, Jürgen Christ
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789153425939
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 238
  • Utgivningsdatum: 2005-09-13
  • Översättare: Ulla-Märta Westerstål
  • Förlag: Massolit Förlag

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: