bokomslag Omega-3 kokboken : över 100 smarta recept för kropp och själ
Mat & dryck

Omega-3 kokboken : över 100 smarta recept för kropp och själ

Michael van Straten

Kartonnage

269:-

Boken är slut online

  • 144 sidor
  • 2008
Många tror att fett är farligt och bör undvikas till varje pris. Men det kan faktiskt vara skadligt för kroppen att helt undvika fett. Vi behöver få i oss rätt sorts fett för att vår hjärna ska fungera och för att vi ska kunna ta upp olika näringsämnen som vår kropp behöver. Det fett vi framförallt behöver är omega-3.

Varför blir man smart av fisk? Och vilken sort fisk ska man äta? Numera vet de flesta att omega-3, som finns i bland annat fet fisk, har en hälsobringande effekt. Genom ett högre intag av omega-3 kan man reducera risken för hjärtattack och diabetes men även artros och alzheimer. Barn som har dyslexi eller ADHD sägs också kunna bli hjälpta och mindre hyperaktiva. Omega-3 verkar helt enkelt vara den nya undermedlet. Många studier tyder också på att kroppen har lättare att ta upp omega-3 i mat än i tablettform. Så vad ska vi då äta för att få i oss det eftertraktade fettet? Och vad gör man om man vill äta vegetariskt?
Omega-3 kokboken består av ett inledande kapitel med fakta om olika fetter och hur de verkar i kroppen. Därefter presenteras över 100 recept uppdelade på frukostar, förrätter, lunch, huvudmål och desserter.
  • Originaltitel: The Omega 3 Cookbook
  • Författare: Michael van Straten
  • Format: Kartonnage
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789151850917
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 144
  • Utgivningsdatum: 2008-09-18
  • Översättare: Per Johan Hasselqvist
  • Förlag: Bokförlaget Prisma

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: