bokomslag Om jag fick välja
Familj

Om jag fick välja

Peter Holgersson Nadja Casadei

Inbunden

399:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 180 sidor
  • 2015
Baksidestext:

"Man kan inte be om en timeout mitt i ett krig. Jag fattar det. Därför satte jag mig ner och skrev i stället."

När mångkamparen Nadja Casadei drabbades av cancer i lymfkörtlarna valde hon att berätta öppet om det på sin blogg. Gensvaret blev enormt. Tusentals läsare följde varje dag hennes kamp för att bli frisk och hennes rättframma beskrivningar av det hon gick igenom. Fotografen Peter Holgersson, som tidigare fotograferat Nadja vid landskamper och mästerskap, följde genom sitt objektiv Nadjas sjukdom och tillfrisknande. För bilderna belönades han med en förstaplats i World Press Photo och en andraplats i Picture Of the Year international. I den här boken skildrar Nadja Casadei och Peter Holgersson tillsammans året som kom att utgöra Nadjas största utmaning hittills - en både smärtsam och hoppfull tid i såväl livets som dödens absoluta närhet.

Läsarkommentarer:

En fantastisk bok om en själ med oerhörd styrka, positiv inställning, total ärlighet, känslomässig nakenhet och bländande skönhet. Många gånger har du, Nadja, ställts inför tuffa utmaningar. Men ingen av dem har varit i närheten av den som blev kampen mot cancern. Du stod längst fram på barrikaden och vägrade att ge vika. Cancern gav sig på din kropp men var aldrig i närheten av din själ. Tack för att du delar med dig av din resa - den påminner oss alla om att vara tacksamma över livet och att vi behöver varandra i både skratt och gråt.

Carolina Klüft, landslagskollega och nära vän

Jag har "tjatat" om värdet av attityd, karaktär och vilja vid landslagssamlingar, men nu har Nadja verkligen gett orden en ännu starkare dimension och innebörd!

Stefan Olsson, tidigare förbundskapten i Svenska friidrottslandslaget

Med fotografisk perfektion och respekt berättar Peter om Nadjas kamp. Två vinnarskallar och deras historia.

Lars Dareberg, Sydsvenskan

Livet är aldrig självklart och när allt ställs på sin spets visar sig den verkliga människan. Nadjas kamp mot en oönskad motståndare är en ärlig och tuff berättelse berättad på ett mästerligt sätt med Peters bilder och Nadjas tankar.

Jonas Lindkvist, Dagens Nyheter
  • Författare: Peter Holgersson, Nadja Casadei
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789163773778
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 180
  • Utgivningsdatum: 2015-01-30
  • Förlag: Peter Holgersson AB