bokomslag Och runt mig faller världen
Skönlitteratur

Och runt mig faller världen

Marit Sahlström

Inbunden

229:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 270 sidor
  • 2014

Andra format:

Marit Sahlströms språk är helt fantastiskt [...] En av vinterns bästa läsupplevelser!/ Tara Moshizi, Gokväll, SVT

I EN LITEN BY bor Ett med sina föräldrar och tre småsystrar. De springer vilt på grusvägarna. De matar kaninen. De åker ut till ön på sommaren. Allt är som det ska vara.
Ingen av dem anar det mossgröna mörkret som närmar sig, som bäddar in deras hus och plötsligt förvandlar dem till en familj som präglas av sjukdom och död. En familj som slåss för att överleva.
Ett står mitt i och ser sina systrar blekna bort, ser föräldrarna jaga efter räddning, brottas med skulden som tär på dem alla. Hon kämpar för att hålla sig kvar i livet, trots att det inte blev som hon tänkt. Vad händer när de man älskar inte längre vill leva? Vad händer när de man älskar vill leva men inte får? Kan man stå kvar när världen faller?

Och runt mig faller världen är en insiktsfull, försonande och berörande debutbok om vad som händer när den värsta sorgen drabbar oss. Det är en överlevnadsbok som handlar om allt vi inte kan skydda oss mot, om att leva i skräck för att de man älskar ska dö ifrån en, om hopp och oändlig kärlek.

"Ett litterärt solar plexus-slag, om en familj som slås sönder av sorg och sjukdom." Kupé

"Sahlströms debut är tung läsning, men skriven med lätt hand." Bella Stenberg, Göteborgs-Posten

"Sahlström skriver ett slags poetisk realism som är mycket verkningsfull. (...) Det råder heller ingen tvekan om att Sahlström har skrivit en stark och angelägen debut." Oline Stig, Sydsvenskan

"Skildringens skickliga svängningar mellan den skiraste ömsinthet och en mäktig vrede ett ibland nästan förblindat hat mot de välmående (...) förmår skapa en närhet som är ovanligt gripande." Helsingborgs Dagblad

Det är extra kul att upptäcka någon som är ny och som är asgrym, det ger framtidshopp!/ Tara Moshizi, Gokväll, SVT
  • Författare: Marit Sahlström
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789170377990
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 270
  • Utgivningsdatum: 2014-12-29
  • Förlag: Ordfront Förlag