bokomslag Nyckeln till Caroline
Skönlitteratur

Nyckeln till Caroline

Peter Barlach

Pocket

95:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 297 sidor
  • 2016
Caroline har förverkligat drömmen om en egen krog. Men trots att kunderna fullkomligt älskar hennes service, charm och maträtter i världsklass har hon efter ett år ännu inte kunnat ta ut någon lön. Carolines tapas går inte med vinst.
Så när den nya hyresvärden Finn Bjurström erbjuder en billigare lokal ute i förorten tycker bästa vännen och kollegan Bente att de ska nappa på det. Men Caroline vill inte ge upp sin älskade oas på Kungsholmen i Stockholm.
Problemen hopar sig när Bjurström visar sig ha kontakter på alla möjliga myndigheter, och miljarder skäl att sparka ut sin alltmer obstinata hyresgäst. Caroline inser att hon behöver juridisk hjälp och kontaktar advokaten Oscar, som fick henne ur häktet förra gången. Hon hade glömt hur attraktiv han är ...
Caroline har ett annat problem också. Hennes före detta granne och vän Nancy befinner sig på ålderdomshemmets sista instans och vill bara dö. Ju mer Caroline ser Nancy lida, desto djupare gror tanken att hjälpa henne.

Nyckeln till Caroline är den fristående fortsättningen på Konsten att vara Caroline, som kom ut 2015.

PETER BARLACH (f. 1968) är författare, regissör och musiker. Han har tidigare skrivit manus för film och teater samt flera ungdomsböcker, bland andra Inte bara tennis och Fifteen love.

"[Peter Barlach] lyckas underhålla med den äran. En svensk Bridget Jones, med aningen mer svärta. [...] jag faller för den egensinniga, begåvade och vilsna 26-åriga huvudpersonen Caroline Södergren."
Kerstin Särneö, Tara

"Nyckeln till Caroline är en sann feelgoodroman. Läsningen glider genom berättelsen som en kniv genom smör. Det är roligt och frejdigt men ändå inte banalt."
Ylva Floreman, BTJ

"Konsten att vara Caroline är romanen som innehåller allt en feelgood ska. [...] Barlach berättar sin historia med ett språk som påminner lite om att äta något väldigt gott. Tårna krullar sig liksom lite av glädje genom vissa formuleringar [...] känns som en fullträff. Jag tror till och med att jag blev lite golvad."
Emma Kreü, LitteraturMagazinet

  • Författare: Peter Barlach
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789174616286
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 297
  • Utgivningsdatum: 2016-11-14
  • Förlag: Lind & Co Förlag