Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Norstedts stora engelska ordbok - Engelsk-svensk/Svensk-engelsk

  Norstedts stora engelska ordbok - Engelsk-svensk/Svensk-engelsk

  MONA WIMAN

  409:- (469:-)
  • Häftad
  • 1900 sidor
  • 2011
  Ny, stor och aktuell ordbok till och från engelska i ett band. Norstedts stora engelska ordbok är avsedd för användare som har lämnat det elementära stadiet bakom sig men som ändå inte behöver de mest avancerade ordböckerna.

  Ordboken är en vidareutveckling av Norstedts engelska ordbok och den innehåller sammanlagt 154 000 ord och fraser som presenteras lättöverskådligt.
  Cirka 2 000 nya ord och fraser har lagts till och bland nytillskotten finns ord och uttryck från aktuella - men vitt skilda - områden som media, teknik, miljö, medicin, gastronomi och slang. Exempel på några nya engelska ord är cyber-bullying, emissions trading och waterboarding. Några nya svenska är dissa, klimathot och nätmobbning. En nyhet i den svensk-engelska delen är att det finns böjning till alla uppslagsord som är substantiv, adjektiv och verb.

  Kärnan i ordboken är det moderna allmänspråket men även en mängd fackbetonade ord och uttryck från olika områden redovisas. Användaren får tydliga uppgifter om konstruktion, prepositionsbruk, stilnivå m.m. Rikligt med exempel, både översatta och oöversatta, ger stöd vid valet av översättningar. Fullständigt uttal ges för samtliga uppslagsord i den engelsk-svenska delen. Appendix med t.ex. oregelbundna engelska verb ingår.

  Norstedts engelska ordböcker finns i följande storlekar: Norstedts engelska ordbok - professionell 276 000 ord och fraser, Norstedts stora engelska ordbok 154 000, Norstedts lilla engelska ordbok 70 000, Norstedts första engelska ordbok 33 000, Norstedts engelska fickordbok 32 000 och Norstedts amerikanska fickordbok 32 000.

  Norstedts stora engelska ordbok ingår i förlagets välkända sortiment av kvalitetsordböcker framtagna i samarbete med Svenska Akademien, Språkrådet, framstående representanter för olika universitetsinstitutioner med flera. Norstedts förenar traditionellt lexikografiskt kunnande med långt utvecklad kompetens inom modern språkteknologi.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  52648

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: MONA WIMAN
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789113032283
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 1900
  • Utgivningsdatum: 2011-07-29
  • Förlag: Nationalencyklopedin AB

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag