bokomslag Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer
Mat & dryck

Nobelfesten : nya recept och klassiska menyer

Gert Klötzke Niclas Wahlström Fredrik Eriksson Karin Bojs Ebba von Sydow

Inbunden

349:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 250 sidor
  • 2016



Utsedd till "Årets bästa kokbok, alla kategorier", i samband med Måltidsakademiens prisutdelning på Sveriges Radio. Motiveringen lyder:

Matfantasterierna på festernas fest har satts i ett samtida sammanhang och fått en nutida tolkning av Niclas Wahlström, med bistånd av högsta expertis och vackrast möjliga inramning. Dags för Nobelbankett i hemmaköket! 

Nobelfesten är världens mest prestigefyllda bankett. Menyn är varje år föremål för stor uppmärksamhet och är en väl förborgad hemlighet fram till dess att faten bärs in i Blå hallen i Stockholms stadshus. Nu har några av de främsta Nobelkockarna skapat en kokbok utöver det vanliga. Här finns utförliga recept på ett femtiotal av de mest välsmakande anrättningarna – såväl förrätter, varmrätter som efterrätter. Detta urval av klassiska och nya rätter bildar en vacker och inspirerande kokbok, som innehåller allt annat än vardagsmat.

Här finns rätter som är lätta att tillaga men också mer avancerade för den som vill skapa en måltid långt utöver det vanliga. Recepten är skrivna för åtta till tio personer, vilket ytterligare understryker att det är fråga om festmat. Men allt går att anrätta i ett normalutrustat kök!

Niclas Wahlström ansvarade för Nobelmiddagarna 2009 och 2010. Han är gastronomisk ledare vid Saluhallen Slakteriet i Västerås och har tillsammans med Gert Klötzke tidigare skrivit den prisbelönta kokboken Smörgåsbord för Max Ström.

Fredrik Eriksson är kulinariskt ansvarig vid Nobelstiftelsen och varje år aktiv i valet av Nobelfestmeny. Han driver till vardags Långbro värdshus och är ordförande i Årets kock.

Gert Klötzke är ledare för Kocklandslaget och även han kulinariskt ansvarig för Nobelfesten. Han är en av Sveriges allra mest erfarna kockar och har skrivit ett stort antal kokböcker.

Magnus Skoglöf är en av Sveriges främsta matfotografer med mer än 25 års erfarenhet.



  • Författare: Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs, Ebba von Sydow
  • Formgivare: Patric Leo
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789171263322
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 250
  • Utgivningsdatum: 2016-10-20
  • Förlag: Max Ström

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: