bokomslag New Europe - new borders : international cartoon competition
Humor & tecknade serier

New Europe - new borders : international cartoon competition

Humorkompaniet

Kartonnage

289:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 151 sidor
  • 2005
HumorKompaniet är en ideell organisation med säte i Sverige, men med ett nätverk som sträcker sig över alla världsdelar. Organisationen består av kreatörer som författare, tidningsskribenter, skämttecknare och konstnärer - förenade genom sin satiriska syn och sitt skämtfulla sätt att betrakta världen av idag.

HumorKompaniet första tävlig utlystes enligt:
The 1st International
satirical drawing competition
"Poland - Sweden, how we see each other"

Därefter följde den tävling som denna bok bygger på:
The 2nd International
satirical drawing competition
"New Europe - New Borders"

Till tävlingen fick man in 447 högklassiga bidrag från 165 konstnärer i 35 länder. Förutom från Europa kom bidrag från länder som Kina, Nigeria, Brasilien, Uruguay, Iran och Ryssland.
I boken New Europe - New Borders presenteras ett urval av 170 teckningar från 108 av de bästa skämttecknarna i 30 länder. Vi serveras ett högklassiskt smörgåsbord av stilar, färger och skämt. Det godaste av det bästa.

Valet av tema för tävlingen kan tyckas självklart med tanke på EU:s vidgade betydelse med nya medlemsstater, monetär union och en ny konstitution. Denna bok tar inte ställning för eller emot, men den roar alla. New Europe - New Borders både förargar, ventilerar och sätter tummen på verkligheten, men framför allt lockar den till igenkännande och skratt. Men så är också skämtteckningen ett verkningsfullt medel - fredligt och demokratiskt - för den vanliga människan att möta världen när den blir stor, omvälvande och ibland lite svår att förstå.

New Europe - New Borders har baksidestext på engelska och svenska. På insidorna talar den all världens språk, nämligen bildens.
Utställningen med samma namn som boken kommer att visas upp i såväl EU-parlamentet i Brüssel (i juni), som olika länders parlament.
  • Författare: Humorkompaniet
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789189390454
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 151
  • Utgivningsdatum: 2005-09-01
  • Förlag: Författarhuset