bokomslag Närhet och svek : om lust, längtan och besvikelser

Närhet och svek : om lust, längtan och besvikelser

Ingalill Roos

Inbunden

  • 215 sidor
  • 2013
Ny bok av Ingalill Roos, författaren till Energitjuvar såld i 135 000 exemplar!

Närhet och svek är en bok som ger hopp och tröst åt alla som blivit svikna. Boken handlar om hur lust och längtan efter närhet kan förbytas i distans, svek och besvikelser.

Lust och längtan efter närhet är drivkrafter som ligger bakom mycket av det vi gör - det är viktiga faktorer i våra liv. Men närhet gör oss också utsatta, och svikna kan vi bli i alla relationer och sammanhang. Det kan vara vem som helst som gör oss ledsna: någon i familjen, en nära vän, en kollega eller en kärlekspartner. Därför är det viktigt att vi får den förståelse vi behöver för att hantera dessa känslor och för att kunna bearbeta dem och gå vidare i livet. Det är smärtsamt att bli sviken men det viktigaste är att inte känna sig skyldig eller skämmas om någon annan sviker oss.

I fyra personliga fallbeskrivningar visar Ingalill Roos hur insikt om närhet och svek kan bidra till ett bättre liv:

Philip längtar efter närhet men mötte distanserade kvinnor.
Marlene fick aldrig känna närhet som barn och kände sig övergiven och besviken.
Pauline fick uppleva ömhet och sensualism men möttes också av svek från sin partner.
Christian använde sex som en drog för att få bekräftelse och för att slippa känna tomheten inombords.

Författaren Ingalill Roos har tidigare skrivit storsäljaren Energitjuvar. I boken Närhet och svek fortsätter hon att utforska våra inre rum och de motsägelsefulla krafter som kan verka samtidigt inom en och samma människa.

Om författaren
Ingalill Roos är auktoriserad socionom och samtalsterapeut. Hon är bosatt i Göteborg där hon driver en privatpraktik, och hon är även verksam som föreläsare. Tidigare har hon skrivit Energitjuvar: i familjen, i relationen och på jobbet (2006), Kärlekens energi: om mogna och omogna relationer (2008) och Upptäck och skydda dig mot energitjuvar (2012).

Böckerna har väckt stor uppmärksamhet - debutboken har sålt i mer än 135 000 exemplar och var en av de bäst säljande fackböckerna i pocket 2007.

Röster från läsare
"Intressant, fängslande och lärorik. Man får förståelse för vad som kan ligga bakom när man blir sviken och besviken för att inte vända skulden mot sig själv. Rekommenderas varmt!"
Karin Wennerlöf, socionom
  • Författare: Ingalill Roos
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789172058880
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 215
  • Utgivningsdatum: 2013-03-04
  • Förlag: Gothia