bokomslag Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer
Mat & dryck

Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer

Fernando di Luca Mattias Jerslid

Flexband

149:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 189 sidor
  • 2019

Varför är den goda Medelhavsmaten så bra för oss? För att ta reda på detta bjuder Fernando di Luca in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, till ett samtal. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, hälsa, kemi och statistik. Bland annat får vi lära oss om de hälsobringande så kallade polyfenolerna som enligt forskning kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis. Rundabordssamtalen varvas med Fernandos favoritrecept, såsom grillade grönsaker i vitlöksvinägrett och spaghetti puttanesca. Förutom smaken och hälsan finns en annan stor fördel med medelhavsmaten: den är så enkel att laga!

  • Författare: Fernando di Luca, Mattias Jerslid
  • Formgivare: Lisa Kullberg
  • Format: Flexband
  • Upplaga: 3
  • ISBN: 9789113087603
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 189
  • Utgivningsdatum: 2019-03-22
  • Förlag: Norstedts Förlag