Välj butik

Visa alla butiker

  Min lilla apa

  Min lilla apa

  Ulf Nilsson

  129:-
  • Inbunden
  • 48 sidor
  • 2008


  Årets mest förunderliga och empatiska bok! Om en pojke och en liten babianunge. En riktig gammeldags högläsningsbok om tillgivenhet och igenkänning för alla åldrar!"Min lilla apa" är en poetisk och finstämd saga om en pojke som möter en babianflock. I hopen finns en unge som pojken får kontakt med. Men i Hermanus, längst ner i Sydafrika där pojken bor, är många arga på babianer. En dag invaderar babianerna grannens hus och den lilla apungen glöms kvar. Pojken tar hand om och tröstar ungen och hjälper den så småningom tillbaka till mamman. Då och då återkommer pojken till platsen utanför staden för att se sin lilla apa. Många, många gånger ska han komma igen.Ulf Nilsson har med sitt mästerliga berättande ännu en gång skapat en spännande, fascinerande och djupt humanistisk historia med stundtals drastisk humor och stor värme. Bottnarna blir många och ger eftertanke som så ofta när Ulf Nilsson är författaren.Tonen i texten matchas till fulländning av Kristina Digmans mjuka, naivistiskt uttrycksfulla illustrationer i tvåfärg, som skapar en känsla av stor ömhet till den lilla i oss alla.
  "Nilssons sällsamt vackra språk ackompanjeras på ett bra sätt av Digmans finstämda illustrationer."
  Clara jacobsson, Västerbottens-Kuriren

  "
  Ulf Nilsson lyckas med sitt sakliga språk skapa en varm stämning, som ibland mitt i enkelheten får en anstrykning av konkret poesi".
  Björn Gunnarsson, Helsingborgs Dagblad

  "I denna stämningsfulla, humoristiska och mångfacetterade berättelse visar Ulf Nilsson åter att han är det lilla formatets mästare. Hans språk är påfallande enkelt samtidigt som det är melodiskt och mjukt. En fin högläsningsbok!"
  Dag Hedberg, BTJ-häftet

  "
  Med de uttrycksfulla och vackra bilderna, tecknade i en effektfull brun färgton, förtätas stämningen ytterligare. Detta är en varm, humoristisk och rik läsupplevelse - en underbar högläsningsbok."
  Boel Peterson, BTJ-häftet

  "Nilsson återvänder ännu en gång till sin urberättelse och skildrar med sitt milt leende vemod en allvarlig liten pojke /.../ Kristina Digmans sepiabruna storögda bilder stannar upp läsningen, tvingar till eftertanke."
  Kristin Hallberg, SvD

  "Min lilla apa är en finstämd och lågmäld historia i gränslandet mellan bilderbok och kapitelbok. Kristina Digmans /…/ babianporträtt är oslagbart charmiga!"
  Ann-Mari Tammerman, Upsala Nya Tidning


  Finns boken i butiken?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  102825

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos förlaget

  • Författare: Ulf Nilsson
  • Illustratör: Kristina Digman
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789163842948
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 48
  • Utgivningsdatum: 2008-03-25
  • Förlag: Bonnier Carlsen Bokförlag AB

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag