Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Miljardären som visste för mycket : en dubbelmemoar del 1 av 2

  Miljardären som visste för mycket : en dubbelmemoar del 1 av 2

  Hans Hatwig

  549:-
  • Inbunden
  • 783 sidor
  • 2014
  • Del 1 (En Dubbelmemoar)

  Andra format:

  Innehåller avslöjanden som författaren en gång skriftligen förbundit sig att hemlighålla i 25 år. Tiden är nu inne då allt kan berättas.

  EN HELT ABSURD, SANN OCH MYCKET MAGSTARK HISTORIA i två delar om Stockholms rikaste man, excentrikern John-Henry Sager och hans unge tyske skyddsling Hans Hatwig, på en burlesk överklass-safari i 60-, 70- och 80-talets Sverige.

  Hösten 1967 för slumpen samman två män som under normala omständigheter aldrig skulle ha träffats. Hans Hatwig, en tjugoårig invandrare från Västtyskland, och John-Henry Sager, en sextiotreårig egensinnig svensk miljardär vars efternamn idag främst förknippas med Sagerska palatset, den svenske statsministerns tjänstebostad. John-Henry blev släkt med blivande nazistledaren Hermann Göring som på 20-talet gifte sig med Carin von Kantzow, John-Henrys kusin. En händelse som kom att få större konsekvenser för John-Henry än han då kunnat ana.

  På 60-talet är Sager Stockholms störste fastighetsägare, mest känd för att han ser ut som en luffare och lever som en eremit i Sagerska huset, ett vanskött palats bredvid NK i centrala Stockholm. Samtidigt bor Hatwig i ett litet inackorderingsrum i Ulvsunda och arbetar som layoutare hos porrförläggaren Curth Hson. Där möter John-Henry Sager den unge tysken och blir snart hans mentor. Det som förbinder de båda männen är deras kärlek till kvinnorna; medan Sager föredrar de yngre, så älskar Hatwig de mer mogna årgångarna.

  Vi får följa med på en tragikomisk resa när den melankoliske miljardären introducerar sin fattige adept in i den fördolda svenska överklassen där sexuellt utsvultna damer tar emot honom med öppna armar. Författaren får ta del av hårresande hemligheter i ett Sverige knappa 25 år efter andra världskriget. Den rafflande resan svänger ohämmat mellan letargi och erotisk eld, självtvivel och självöverskattning och kantas ständigt av dunkla hot. Målet är avslöjandet av en stor historisk hemlighet som den gamle mannen länge ruvat på och som han med hjälp av sin unge protegé vill röja för världen.

  I sin iver att få sitt livs scoop trasslar Hatwig in sig allt djupare i en mörk historia från det förflutna...

  Mentorn, John-Henry Sager (1904-1984) Civilingenjör, son till Kungens Hovstallmästare och ägare till Ryfors Bruk. Sviken och bedragen av vännen Jacob Wallenberg. Historiskt bildad, respektlös frifräsare ur överklassen. En svensk motsvarighet till Howard Hughes.

  Adepten, Hans Hatwig (f. 1946) Tyskfödd, nyfiken och orädd blir han en av Sveriges främsta tidningsmän. Skapare av och chefredaktör för POSTER, OKEJ, En Ding Ding Värld och Veckans NU! Ett otyglat energiknippe, ibland kallad Stridsvagnen.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  292183

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Hans Hatwig
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789187581007
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 783
  • Utgivningsdatum: 2014-10-30
  • Del i serien: En Dubbelmemoar
  • Läsordning: 1
  • Förlag: Premium Publishing

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag