bokomslag Micke Dubois talar ur skägget : En intervju med mannen bakom Svullo, Captain Freak och Skägget
Memoarer & biografier

Micke Dubois talar ur skägget : En intervju med mannen bakom Svullo, Captain Freak och Skägget

Lars Nylin

Häftad

109:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 33 sidor
  • 2014
"Micke Dubois talar ur skägget" publicerades ursprungligen i Slitz, nr. 2, april/maj 1990

Sverige har fått sin första nittiotalskomiker. I en tid som domineras av hurtiga bakåtsträvande göteborgare är Micke Dubois den ende som vågar tänja gränserna. Captain Freak, ett mänskligt experiment. Svullo, en vandrande bomb. Skägget, Lasse Holmqvist på speed. Lars Nylin följde med Micke Dubois på hans segertåg genom Sverige.

Lars Nylin , född 1958, har skrivit om bland annat musik, sport, populärlitteratur och resor sedan 1980. Han började på 1980-talet som musikjournalist i tidningar som Schlager (1980-talets ledande svenska rocktidning), Nöjesguiden och Pop och medarbetade sedan i tidningar som Café, Intrig och Dagens Nyheter. Därefter jobbade Nylin som talangscout på olika skivbolag parallellt med sportjournalistik för exempelvis Sportbladet och Offside.

Sedan 2008 är Nylin chefredaktör för webbtidningen Musikindustrin.se, som bevakar den svenska musikbranschen. Parallellt frilansar han som journalist och författare. Som författare har Lars Nylin bland annat varit medförfattare i den nostalgiskt tillbakablickande Tusen klassiker (Norstedts, 2012). I författarrollen agerar Nylin sedan 2013 som frilansande förlagsredaktör för Metronome Books, som från hösten 2013 ger ut musikbiografier.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
  • Författare: Lars Nylin
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789174233971
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 33
  • Utgivningsdatum: 2014-07-01
  • Förlag: Telegram Förlag