Välj butik

Visa alla butiker

  Medling och andra former av konflikthantering

  Medling och andra former av konflikthantering

  Jan Norman • Lina Öhman

  459:- (629:-)
  • Flexband
  • 283 sidor
  • 2011
  »En välkommen vägvisare på konflikthanteringens vida område.« JAN ELIASSON, f.d. utrikesminister, vice generalsekreterare i FN

  »Den bästa och mest grundläggande boken på svenska inom området. Är du intresserad av medling, börja här!« BERNT WAHLSTEN, familjerättssocionom

  Medling är den mest initierade och ambitiösa introduktion till medling, förhandling och konflikthantering som skrivits på svenska. Boken lämpar sig för nybörjaren likväl som för den mer erfarne medlaren och ger en bred bild av medling, såväl som kunskaper på detaljnivå om medlarens arbete.
  Medlingens användningsområden beskrivs i en rad avsnitt – Familjemedling, Medling vid brott, Affärsmedling och Internationell medling. De huvudsakliga medlingsformerna (avtalsorienterad, systemisk kognitiv, narrativ och transformativ) framställs utförligt. Ett särskilt kapitel ägnas åt ombudets roll vid medling, exempelvis advokatens, och i ett annat ligger fokus på de egenskaper en medlare bör ha för att lyckas så bra som möjligt vid hanteringen av en konflikt.
  Bokens styrka ligger inte minst i den praktiska vägledningen till medlingsarbetet, som bland annat förmedlas genom ett utförligt exempel på en konflikt där medlare anlitas – i det här fallet mellan två grannfamiljer.

  Detta gör Medling till en oumbärlig handbok för alla som arbetar med konflikthantering inom privat och offentlig sektor – chefer, personalspecialister, familjemedlare, domare, advokater, lärare med flera – men boken kan även läsas och vara till praktisk nytta för vem som helst som behöver hantera konfliktsituationer i vardagen.

  Medling är aktuell som kurslitteratur på en rad universitetsutbildningar med inriktning mot konflikthantering och fungerar även som grundmaterial på de efterfrågade kurser som Jan Norman och Lina Öhman håller på företag och institutioner runtom i landet.

  JAN NORMAN är jurist, ackrediterad affärsmedlare och universitetslärare i förhandling, medling och annan konflikthantering på Luleå Tekniska universitet. Han är återkommande gästföreläsare på flera universitet i Sverige och i Norden. Han valdes 2012 till Årets Lärare vid Luleå Tekniska universitet. Tillsammans med Lina Öhman driver han företaget Förhandlarna & Medlarna, som är specialiserat på utbildning, kurser och praktisk konflikthantering inom privat och offentlig sektor.

  LINA ÖHMAN är medlare och har en fil. kand. i Internationella relationer, med konflikthantering som specialitet. Hon är sekreterare i Svenskt Forum för Medling och konflikthantering (SFM) och driver Förhandlarna & Medlarna tillsammans med Jan Norman. Lina Öhman har stor erfarenhet av att arbeta med människor med särskilda behov, där konflikthantering är ett ständigt närvarande moment.

  Finns boken i butiken?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  283353

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 2-6 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Jan Norman, Lina Öhman
  • Format: Flexband
  • Upplaga: 2
  • ISBN: 9789176787922
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 283
  • Utgivningsdatum: 2011-08-08
  • Förlag: Iustus förlag

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag