Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Medarbetarundersökningar : som verktyg för företagsstyrning och förändring

  Medarbetarundersökningar : som verktyg för företagsstyrning och förändring

  Pierre Schou

  489:-
  • Häftad
  • 212 sidor
  • 2007

  "Medarbetarundersökningar - som verktyg för företagsstyrning och förändring" kom på plats nummer två och fick hederspris i tävlingen Årets bokstöd 2007 som arrangeras av HR föreningen i samarbete med tidningen Personal & Ledarskap. Syftet med tävlingen är att välja ut böcker som kan inspirera och utgöra det bästa stödet i personalarbete.

  Juryns motivering:

  "Äntligen! En bok om verktyget som alla jobbar med, men få lyckas få utväxling av. Ofta hamnar ju undersökningarnas resultat i bokhyllan eller papperskorgen. Boken bjuder på gedigen metodik. Den krossar också några gamla vanliga myter, som till exempel att det är relevant att mäta trivsel."

  Medarbetarundersökningar används idag regelbundet i många företag. Benämningen är egentligen missvisande eftersom de som regel syftar till något mer än att genomföra en undersökning. Trots att syftet ofta är diffust lägger företagen årligen ut stora kostnader, resurser och tid på dessa undersökningar. Det saknas inte sällan kunskap om hur de ska genomföras på ett genomtänkt sätt, vilket gör att många misstag begås. En hög andel av undersökningarna ger därför inte förväntade effekter.

  Medarbetarundersökningar syftar till att sprida kunskap om hur medarbetarundersökningar kan genomföras på ett professionellt sätt då syftet är att anväda dessa som ett verktyg för företagsstyrning, utveckling och förändring. En grundläggande framgångsfaktor är att anpassa upplägg och genomförande till varje företags speciella strategiska inriktning och verklighet. Boken innehåller bl a en beskrivning av två framgångsexempel hämtade från Scania och Arla Foods.

  Medarbetarundersökningar vänder sig i första hand till personalspecialister och chefer i företag som arbetar med, eller planerar att arbeta med, medarbetarundersökningar samt studerande i personal- och arbetslivsfrågor, psykologi och företagsekonomi.Re

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  273045

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 3-7 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Pierre Schou
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789144046921
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 212
  • Utgivningsdatum: 2007-09-07
  • Förlag: Studentlitteratur

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag