bokomslag Matematik 1a Vux
489:- (639:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 300 sidor
  • 2012

Matematik 1a-program, uppdrag, modeller VUX
Matematik 1a VUX är anpassad för de vuxenstuderande som väljer att läsa kursen Matematik 1a. Här finns alla valbara och programspecifika moment med.

- Kapitel 1 Tal och räkning
- Kapitel 2 Procent och lån
- Kapitel 3 Statistik och undersökningar
- Kapitel 4 Sannolikhetslära
- Kapitel 5 Ekvationer och formler
- Kapitel 6 Geometri och enheter
- Kapitel 7 Matematiska samband
- Kapitel 8 Vinklar, trigonometri och symmetri

Tydlig struktur
- Varje kapitel inleds med en beskrivning av det centrala innehåll som behandlas i kapitlet, vad eleven ska kunna samt vilka centrala begrepp som används.
- Ett intresseväckande Uppdrag används som introduktion till varje avsnitt. Uppdragen är utformade så att de är lämpliga att arbeta med i grupp och för att ge eleverna möjlighet att argumentera, resonera och kommunicera matematik.
- Det centrala innehållet behandlas i Modeller och lösta exempel. Uppgifterna som följer ger eleverna övning, utmanar till en fördjupad matematisk förståelse och erbjuder tillfälle att utveckla olika matematiska förmågor.
- Efter ett antal Modeller följer en Diagnos med flervalsuppgifter, Välj rätt svar, som ger eleven möjlighet att testa sina kunskaper.
- I slutet av varje kapitel finns Blandade uppgifter på tre olika nivåer. Varje nivå avslutas med ett Uppdrag, där eleverna får användning för flera olika matematiska förmågor.
- Sist i varje kapitel finns ett Kapiteltest och en uppmaning att göra en begreppskarta. Här kan eleverna testa sina färdigheter och visa hur de uppfattar att de centrala begreppen i kapitlet hänger ihop.

Onlinebok
Matematik 1a-program, uppdrag, modeller VUX finns även som onlinebok. Med en onlinebok har man alltid tillgång till sin lärobok. Allt man behöver är en dator eller surfplatta, en internetuppkoppling och ett personligt lösenord. Onlineboken har flera interaktiva funktioner, som anteckningsblock, skriv- och ritverktyg, zoom och bokmärke. När man använder surfplatta laddar man ner boken via appen ""Sanoma Utbildning"". Appen laddas ner gratis från App Store (för iPad) eller Google Play (för Android). Då fungerar den även offline.

Lärarmaterial Matematik 1a VUX
Till Matematik 1a VUX hör en lärarhandledning som bland annat innehåller metodiska tips, övningsblad, tankekartor, fullständiga lösningar till Uppdragen och kapitelprov med bedömning utifrån betygsnivå respektive förmåga.

  • Författare: Gunilla Viklund, Birgit Gustafsson, Anna Norberg
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789152317365
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 300
  • Utgivningsdatum: 2012-05-31
  • Förlag: Sanoma Utbildning

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: