bokomslag Mat som värmer - Den godaste höst- och vintermaten
Mat & dryck

Mat som värmer - Den godaste höst- och vintermaten

Ulrika Jisland Anna Jonassen

Inbunden

329:-

Boken är slut online

  • 152 sidor
  • 2006



I den omtyckta Med smak av salt och sommar delade systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept för sköna sommardagar. Nu är de tillbaka och bjuder på den bästa maten för årets kallare tider. Tanken är densamma: förgyll vardagen och förenkla festen. Att umgås och äta tillsammans behöver aldrig vara krångligt eller kravfyllt. De lättlagade rätterna är inte sällan de mest uppskattade, och ingredienserna är sådana som ofta finns hemma i skafferi och kylskåp.
Hösten och vintern ger utmärkta tillfällen att kura in sig och mysa med vänner och familj. Samlas kring en väldoftande gryta i köket en vardagskväll eller ställ till med en trerättersmiddag till helgen. Ät en stärkande brunch efter söndagspromenaden eller ordna ett litet kaffekalas med dopp. Lys upp mörkret ute med mat som värmer!

Smakprov ur innehållet:

Framför brasan: färskostfyllda fikon, isig Margarita, glühwein
Runt köksbordet: ugnsbakad lax med rotfruktsmos, Annas höstgryta, lammfärsbiffar med varm sallad och fetaostkräm
I matsalen: kantarellsoppa med sherrygrädde, kräftfyllda fiskrulader i apelsin- och saffranssås, rådjurssadel och sallad på rostade gul- och rödbetor med ljummen chèvredressing
På det gående bordet: varma körsbärstomater, vitlöksrostad potatis, tjälknöl på älg med rucolaröra
Efter söndagspromenaden: äggröra med färskrökt lax och avokado på grovt bröd, nötfärsburgare med gorgonzoladressing
Till kaffet: Ulrikas vita chokladrutor, apelsincheesecake med pepparkaksbotten
Som avslutning: kolatårta med dadlar, vinterpavlova

Bokens vackra bilder med höst- och vinterstämning är tagna av Martin Skredsvik.

Ulrika Jisland bor med man och tre barn i Göteborg, där hon arbetar som journalist på TV4. Anna Jonassen är lärare och bosatt i Stockholm med man, två barn och golden retrievern Melker. De har tidigare givit ut kokboken Med smak av salt och sommar, som innehåller recept inspirerade av deras långa, härliga somrar på västkusten.



  • Författare: Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  • Formgivare: John Losciale
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789137128900
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 152
  • Utgivningsdatum: 2006-09-13
  • Förlag: Bokförlaget Forum

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: