bokomslag Mallorca outdoor
Resor

Mallorca outdoor

Johan Lewenhaupt Jan Pontho

Danskband/flex

259:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 159 sidor
  • 2013
Med runt 300 soldagar om året lockar Mallorca till sig många svenskar. Många åker hit för att sola och bada, andra vill se och göra mer. Några bestämmer sig för att stanna, en längre tid eller för gott.

I den här boken får du lära känna ett helt annat Mallorca än turisternas Mallis. Författaren Johan Lewenhaupt har själv varit bosatt på ön till och från sedan 2003. Han delar med sig av sitt Mallorca och visar dels vad ön kan erbjuda i form av aktiviteter, dels hur det fungerar att leva här när turisterna har åkt hem.

Vandrings- och cykelleder, tennis och golf, vingårdar och mat, historia och kulturarv allt beskrivs på ett sätt som är både fängslande och faktaspäckat. Egna erfarenheter och praktiska tips blandas med viktigt-att-veta när du vill köpa lägenhet eller hus, sätta barnen i skolan eller helt enkelt lära känna mallorcanerna lite närmare.

Med bilder tagna av den prisbelönte fotografen Jan Pontho tar Mallorca Outdoor läsaren med bortom de förutfattade meningarna och väcker intresse för det verkliga Mallorca. Författaren tar oss med upp i bergen, där en av öns falkenerare visar hur det går till att jaga vilda bergsgetter med kungsörn. Vi får också följa med till den lokala favoritbaren, där han både arbetar och tittar på fotboll. Han delar med sig av några av sina personliga favoritupplevelser, men tipsar också om saker man bör se upp med.

Boken vänder sig lika mycket till dig som vill åka på en veckas semester som till dig som vill bosätta dig på ön.

OM FÖRFATTAREN
JOHAN LEWENHAUPT, född 1961, är författare och journalist med lång erfarenhet av jakt och vilt. Efter att ha skrivit för olika jakt- och friluftslivsmagasin samt dags-, kvälls- och veckopress debuterade han som författare med boken Rovdjur. Boken, som han skrev tillsammans med Magnus Elander och Staffan Widstrand, utsågs av Världsnaturfonden WWF till 2003 års Pandabok. Sedan dess har Johan skrivit en rad böcker om jakt och vilt, t.ex. Hjortarvet och Jaktens eldsjälar. Förra året kom hans första roman, Bar Domino, där en spännande mordberättelse vävs samman med jakt, politik och ett mörkt förflutet.

Tillsammans med hustrun Gendery och de tre barnen Claes, Caroline och Louise driver Johan släktgården Lyftinge Säteri utanför Sparreholm. I mitten av 2000-talet bodde hela familjen på Mallorca en ö där Johan inte bara mår bra, utan också arbetar effektivare. Trots att hela familjen numera har flyttat tillbaka till Sverige har han en liten skrivarlya på ön som han besöker ett par gånger om året.

Det är också med Mallorca som Johan är aktuell under våren 2013. I Mallorca Outdoor beskriver han på ett levande och lockande sätt sina egna erfarenheter av en ö som har enormt mycket mer att erbjuda än sol och bad. Vandring, cykling, golf och andra aktiviteter eller läcker mat och kvalitetsviner här finns något för alla. Den som likt Johan och hans familj vill prova på att bo på ön under en längre tid får veta mer om öns skolor, vad man bör tänka på vid bostadsköp och mycket, mycket mer. Den som nöjer sig med att lära sig mer om ett spännande resmål kan njuta av många andra spännande kapitel, rikt illustrerade med bilder av fotografen Jan Pontho.

Andra böcker av Johan Lewenhaupt:

Rovdjur, 2003, Max Ströms förlag
Den lilla boken om vargen Ylva, 2003, Egmont
Den lilla boken om björnen, 2003, Egmont
Hjortarvet, 2008, Setterns förlag
Ett liv med rådjur, 2010, Svenska Jägareförbundets förlag
Den stora utmaningen, 2011, Svenska Jägareförbundets förlag
Jaktens eldsjälar, 2012, Natur & Jaktförlaget
Bar Domino, 2012, Natur & Jaktförlaget
  • Författare: Johan Lewenhaupt, Jan Pontho
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789197996037
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 159
  • Utgivningsdatum: 2013-04-17
  • Förlag: Natur och Jaktförlaget