Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Maffiakrig - Nio avrättade män och staden de levde i

  Maffiakrig - Nio avrättade män och staden de levde i

  Tobias Barkman • Joakim Palmkvist

  249:-
  • Inbunden
  • 441 sidor
  • 2011

  Andra format:  Gängkrigen började i Malmö. Det stora nordiska mc-kriget på 1990-talet var den första stora uppgörelsen. Senare drogs både Göteborg och Stockholm in i våldsspiralen. Nu formas en ny generation gängkriminella i Malmö. Tidigare skedde morden undangömt, men efter 2004 har gangstermorden flyttat ut på Malmös gator. Flera dödliga attentat har misslyckats, men satt allmänheten i fara. De nya gängens förebilder finns i en äldre generation, den som svepande kallats ”juggemaffian”. Morden sker i båda generationerna. Förlorarna finns överallt.

  Alla som dör är inte gangsterbossar. Bland mordoffren finns oftast fotfolket. Maffiakrig ger med sitt fokus på offren en mer rättvisande bild av vad dessa dåd handlar om än kvällstidningsrubrikerna.

  Tobias Barkman och Joakim Palmkvist är kriminalreportrar på Sydsvenskan. I Maffiakrig gräver de djupare i nio gangstermord, de träffar gängmedlemmar och anhöriga, tränger in i en sluten värld och avslöjar nya omständigheter. Genom mordoffren berättar de om ett skitigt Malmö och granskar gängkriminaliteten bortom organisationsskisser och polisens most wanted-listor. Läsaren får också en inblick i kriminalreporterns yrke och får följa med till Malmös bakgator; svartklubbarna, parkeringshusen, rättssalarna -- och brottsplatserna där gängkriminalitetens största förlorare blir liggande kvar. När blodet rinner på Malmös gator är myten om helrörsfesternas, guldlänkarnas och lyxbilarnas gangstertillvaro långt borta.

  Sju av de nio morden är olösta. I kölvattnet av polisens misslyckade mordutredningar föds nya krav på hämnd, och en framväxande alternativ rättsskipning.


  "Framför allt skriver Barkman och Palmqvist fram ett starkt socialreportage /som/ formulerar de svåra frågorna, utan att falla i de enkla svarens fälla. Slutresultatet är skarpt och skrämmande." Aftonbladet

  "Det är ett imponerande, detaljrikt och skrämmande reportage /.../. Det är lätt att inse vilken omfattande research de gjort för att kunna lägga sitt pussel." Nerikes Allehanda


  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  83023

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Författare: Tobias Barkman, Joakim Palmkvist
  • Formgivare: Miroslav Sokcic
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789100125400
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 441
  • Utgivningsdatum: 2011-10-13
  • Förlag: Albert Bonniers Förlag

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag