bokomslag London: Bästa dagsutflykterna
Resor

London: Bästa dagsutflykterna

Bosse Bjelvenstedt

Flexband

229:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

 • 239 sidor
 • 2016
Nu handlar det om Londons bästa dagsutflykterna med tåg efter två böcker med annorlunda Londonpromenader och en med Skottlands bästa rundresor.
Bosse Bjelvenstedts första bok Great London Walks. (Outdoor Books) var avsedd för alla som älskar London. Där fanns något för både nybörjaren och experten. Promenaderna var varierade och spridda över staden. Läsaren fann spännande gator man aldrig skulle hitta på egen hand. 2014 kom hans bok 
Skottland, bästa rundturerna. (Outdoor Books). Fler sidor och ännu mera bilder lotsade oss tryggt genom ett land lika omväxlande som hans älskade London. Med bil denna gång, fast med 9 promenader utportionerade som bensträckare bland alla brittiska mil.
London Walks 2.
Den fristående fortsättningen av Great London Walks. Efter en inledande historia om London presenteras tio nya "walks" av varierande längd. Även denna gång är vägvalet varierat och man kan lugnt följa Bosses handfasta vägval, njuta av bilderna och hans egna handritade kartor. 
London. Bästa dagsutflykterna.
Den fjärde boken. Nu har turen kommit till Londons omgivningar och historiska platser man lätt når med tåg. Man får veta vilken station man ska åka ifrån och detaljer kring resan. Väl på plats får läsaren veta hur man ska gå och vad man kan se. Hans handritade kartor återkommer och inget lämnas åt slumpen.
Johan Hakelius tyckte om Great London Walks:
" London gömmer sig på bakgator, i en avkrok i parken och bakom gräddvita fasader. Man måste gå till fots för att inte missa staden och Bosse Bjelvenstedt leder promenaden med bravur. Great London Walks är den självklara handboken för de som anar att det finns något bortom Oxford Street och Knightsbridge, men inte vet var de ska börja leta. Den är dessutom så snygg att man med lätthet kan sitta hemma och ändå vandra genom London, bara genom att bläddra från bild till bild."
Om författaren Bosse Bjelvenstedt: 
Boken Great London Walks har fått många Londonälskare att hitta nya vägar i den stad man trodde sig känna en smula. Här hjälper han läsaren till ett nytt kliv i utforskandet av den kosmopolitiska staden.
Bosse försöker alltid promenera under sina resor, ett arv från barndomen då han vandrade mycket i de svenska och norska fjällen. Han gjorde sin första Sarektur med brodern redan som 13-åring. De skulle tillsammans komma att återvända dit många gånger. Deras upplevelser och fotografier från nationalparken har skildrats gemensamt i boken Sareks fyra årstider (Norstedts, 1982).
Bosse Bjelvenstedt är både författare, illustratör, fotograf och designer. Han utbildade sig på Beckmans reklam- och designskola i Stockholm och har sedan dess arbetat som Art Director på reklambyråer i Stockholm och Malmö. Numera bor han i sin barndoms Halmstad, där han jobbar med marknadsföring och egen förlagsverksamhet.
Bosses bakgrund som Art Director och marknadsförare har självklart bidragit till den tilltalande formen och kommunikationen i boken. Han tröttnade på oinspirerade guideböcker och ville göra egna som var lätta och roliga att följa.
Fotograferandet är också en självklarhet i böckerna för det har Bosse sysslat med sedan 10-års ålder. Vid promenaderna hinner man med att fånga stämningar, dofter och detaljer. Själv älskar han att läsa och samla på guide- och reseböcker från det senaste århundradet och vet vad den fotvandrande turisten vill och behöver veta. Planer på framtida böcker samlas i mappar så håll utkik efter dem på hans förlag Storartad.
 • Författare: Bosse Bjelvenstedt
 • Illustratör: Bosse Bjelvenstedt
 • Formgivare: Bosse Bjelvenstedt
 • Format: Flexband
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789198188912
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 239
 • Utgivningsdatum: 2016-04-15
 • Förlag: Storartad

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: