bokomslag Liv eller död
Deckare

Liv eller död

Michael Robotham

Inbunden

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 485 sidor
  • 2017

Andra format:

Audie Palmer är dömd för väpnat rån, ett rån där fyra människor fick sätta livet till. Efter det har han avtjänat tio år i fängelse i Texas. Rånbytet lär ha blivit sju miljoner dollar och alla är övertygade om att Audie vet var pengarna finns. Därför har han under de senaste tio åren gång på gång misshandlats och hotats av både interner och vakter.
Nu har Audie avtjänat sitt straff. Men på morgonen samma dag som han ska friges är han försvunnen. Audie Palmer har rymt dagen före sin frigivning!
Klappjakten är snart ett faktum, för så snart rymningen uppdagas vill alla ha tag i Audie. Precis som under de senaste tio åren i fängelset är han ett villebråd och nu jagas han av allt från poliser till "vänner" från fängelsetiden. Jägarna verkar dock ha missbedömt rymlingen, för Audie är inte på väg mot pengarna

Liv eller död är en riktig bladvändare. Michael Robotham behöver inte mycket mer än en sida, sedan är till och med den mest luttrade thrillerläsare fast inte bara i intrigen, utan även i Audie Palmers livsöde.

MICHAEL ROBOTHAM är från Australien och har i många år arbetat som journalist. Han har tidigare skrivit både thrillers, till exempel Den misstänkte och Nattfärjan, och varit medförfattare/spökskrivare till ett flertal kändisbiografier. Liv eller död är hans stora skönlitterära genombrott och för den tilldelades han år 2015 Crime Writers Associations Gold Dagger, i hård konkurrens med till exempel Belinda Bauer och Stephen King.

"Jag läser säkert 25 böcker om året och Liv eller död kvalificerar sig garanterat bland årets topp tre. Australiensaren Michael Robothams skönlitterära debut är snudd på omöjlig att lägga ifrån sig. Det är så att jag inte bara vill rekommendera mina vänner att läsa den, utan i stället tvinga dem.
Magnus Carlsson, Nya Kristinehamns-Posten

"En helt otrolig berättelse rullas upp, oavbrutet gastkramande om en oskyldigt dömd man som erkänt sig skyldig på goda grunder. En prisvinnande deckare som gjord för härlig sträckläsning."
Eva Åström, Expressen

"Det handlar om en fullt möjlig och fullt trovärdig berättelse om hur en oskyldig person kan råka in i en ohygglig livsfarlig härva. Välskriven, läsvärd och väl värd den litterära utmärkelse, som boken fått i USA."
Mats Garme, Ölandsbladet

"Det här är den första boken som jag läser av Michael Robotham, men definitivt inte den sista. För det var en mycket bra och spännande thriller, med oväntade vändningar och högt tempo. Välskriven, lättläst, och oförutsägbar, var den också. Så jag kan absolut rekommendera boken till alla som gillar thrillers och spännande kriminalromaner."
Britt-Marie, Bims blogg

" Liv eller död är skriven av Michael Robothamn och lockade mig för att den enligt förhandsinformationen skulle vara en riktigt spännande thriller. Och det är precis vad det handlar om. Historien är dessutom lättläst och fylld av oväntade vändningar, det blir precis som i den där chipsreklamen; har du en gång börjat är det svårt att sluta."
Annelie Henrysson, blt.se

"Berättelsen är väl sammanhållen och trovärdigt skildrad samtidigt som historien tar oväntade vändningar. Boken är spänningsskapande och välskriven, och särskilt vinner den styrka genom att den visar på samhällets orättvisor på ett realistiskt och gripande vis."
Hanna Troëng, BTJ

"Boken innehåller det mesta och är en verklig blandvändare. Tempot är högt, intrigen raffinerad i all sin enkelhet och allt beskrivs på ett passande stilistiskt sätt."
Alf Ehn, Mariestads-Tidningen

  • Författare: Michael Robotham
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789174617160
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 485
  • Utgivningsdatum: 2017-01-25
  • Översättare: Mia Gahne
  • Förlag: Lind & Co