Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Limbo : en bok om dem som fastnat i entrén till vuxenvärlden till deras oroliga, arga och vilsna föräldrar

  Limbo : en bok om dem som fastnat i entrén till vuxenvärlden till deras oroliga, arga och vilsna föräldrar

  Karin Enqvist • Helene Lumholdt

  269:-
  • Kartonnage
  • 197 sidor
  • 2012

  Vi som har skrivit den här boken har själva ägnat åtskillig tid och kraft åt att lotsa våra egna ungdomar ut ur det här gränslandet, limbot. Båda har vi också genom åren mött många andra föräldrar vars nästan vuxna barn snubblat på tröskeln till vuxenvärlden och blivit liggande där.


  Det är ofta strax efter studentexamen som tillvaron rasar samman. Ilsket fräsande, oförskämda och förslöade men samtidigt förskrämda och förtvivlande tillbringar de dygnet bakom fördragna gardiner framför datorn eller teven.


  De pluggar inte, söker inga jobb, motionerar inte, har inga hobbier och umgås allt mindre med både kompisar och familj. Utanför den stängda dörren står föräldrarna och sliter sitt hår. Vad ska vi göra? Varför har det blivit så här? Och hur ska vi kunna hjälpa vår son eller dotter att förmå sig att på nytt ta sig upp i stående och åter beträda vägen framåt?


  För dem som vill söka hjälp finns ingen självklar instans att vända sig till. Problemen hör knappast hemma inom vuxenpsykiatrin, inte heller inom socialtjänsten eller beroendevården. Därför skrev vi denna bok för föräldrar att känna igen sig i och få hjälp av. Vi hoppas att den får föräldrarna att känna sig mindre ensamma och mer hoppfulla för i de allra flesta fall tar de unga vuxna sig ur limbot och vidare i livet.  Varför verkar så många unga av i dag inte fixa övergången mellan tonåringens bekymmerslösa tillvaro till självständig individ? Nu har dessa unga vuxna - generation limbo - fått en egen bok. ... Här beskrivs fenomenet med smärtsam exakthet. Alla föräldrar borde läsa denna bok, den skulle vara obligatorisk läsning redan när man är gravid.
  Katerina Janouch, Tara


  Jag rekommenderar den här boken, som handlar om föräldrar vars nästan vuxna barn snubblat på tröskeln till vuxenvärlden och blivit liggande där.
  Liria Ortiz, psykolog i Dagens Nyheter


  Vad gör man när tonåringen bara sitter framför datorn och spelar World of Warcraft, inte träffar några vänner, inte pluggar, inte söker några jobb? Kanske kan den här informativa, kloka handboken vara till tröst för alla vilsna, förtvivlade föräldrar, som undrar vad de gjort för fel. Författarna delar med sig av egna erfarenheter, redovisar intervjuer med barn och deras anhöriga och visar på en väg ut ur mörkret.
  Ingalill Mosander, Aftonbladet

  Nu har dessa unga vuxna - generation limbo - fått en egen bok. Att läsa den boken är en smärtsam upplevelse, men alla föräldrar borde göra det.

  Katerina Janouch, Tara

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  81037

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Orginaltitel: Um sopro de vida
  • Författare: Karin Enqvist, Helene Lumholdt
  • Format: Kartonnage
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127131842
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 197
  • Utgivningsdatum: 2012-08-18
  • Läsordning: 32
  • Förlag: Natur & Kultur Akademisk

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag