Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Libers Världsatlas

  Libers Världsatlas

  449:-
  • Inbunden
  • 320 sidor
  • 2012
  Boken om svenska åk 1-3 består av tre arbetsböcker, Boken om svenska för 1:an, Boken om svenska för 2:an och Boken om svenska för 3:an, som bygger på kursplanens syfte, centrala innehåll och kunskapskrav. De innehåller övningar som utvecklar elevernas kunskaper i och om svenska språket.

  Läs mer
  Pedagogiska tankar
  Boken om svenska för 1:an, 2:an och 3:an är tre arbetsböcker som bygger på kursplanens syfte, centrala innehåll och kunskapskrav. De innehåller övningar som utvecklar elevernas kunskaper i och om svenska språket.
  De tre böckerna följer en gemensam struktur, men med stigande svårighetsgrad och nya kunskapsmoment, vilket gör att eleverna känner trygghet - och samtidigt nyfikenhet att komma vidare.
  Komponenter
  I serien ingår:
  Boken om svenska för 1:an
  Boken om svenska för 2:an
  Boken om svenska för 3:an
  Upplägg
  I Boken om svenska för 1.an, 2:an och 3:an får eleverna tillsammans med lodjuret Lovis lösa uppdrag i och om svenska språket. Som belöning får de bokstäver, ord eller meningar som sedan knyts ihop till ett sammanhang i slutet av varje bok.
  Boken om svenska för 1:an och 2:an innehåller båda fyra kapitel. Boken om svenska för 3:an innehåller sju kapitel. Varje kapitel kallas för Level, ett ord som de flesta elever är bekanta med från dataspelsvärlden. Varje Level är i sin tur indelad i fyra riken:
  - Ordens rike: ord och begrepp för att öka ordförrådet och förbereda läsningen i Läsandets rike
  - Läsandets rike: olika texttyper med uppgifter utifrån olika läsförståelsestrategier
  - Språkets rike: språkets struktur och språkbruk
  - Skrivandets rike: strategier för att skriva olika typer av texter
  I varje rike möter de figurer som sedan återkommer flera gånger: Ordaherden, Läsfen, Faktafarmor, Alfa A Bete, Herr Punkt, Fru Frågetecken, Ulla Utropare, Ljudmästaren och Pennpojken.
  Varje Level avslutas med repetition och elevens egen utvärdering.
  Alla tre böckerna innehåller också ett sammanfattande utvecklingsschema utifrån kunskapskraven i svenska för årskurs 3. Det kan eleven tillsammans med läraren fylla i till exempel inför utvecklingssamtal och elevens individuella utvecklingsplan.
  Boken om svenska för 1:an
  Innehåller bland annat ordbilder, ordkunskap, enkla berättande texter och faktatext, läsförståelsestrategier, rim, stor och liten bokstav, punkt, alfabetet, vokaler och konsonanter, strategier för att skriva ord, meningar och enkla texter, handstil och skriva på dator.
  Boken om svenska för 2:an
  Innehåller bland annat ordkunskap, berättande texter i form av intervju, brev och sagor, läsförståelsestrategier, skiljetecken, sammansatta ord, stavningsregler, strategier för att planera och skriva berättande texter med inledning, handling och avslutning, muntlig presentation samt respons.
  Boken om svenska för 3:an
  Innehåller bland annat ordkunskap, berättande texter i form av kärlekshistoria, spökhistoria, poetiska texter och sagor, faktatexter i form av recept och instruktioner, läsförståelsestrategier, sortering av ord (en introduktion till ordklasser), alfabetisk ordning, motsatsord, synonymer, förkortningar, stavningsregler, strategier för att skriva tankekarta, texter med inledning, handling och avslutning, rim och lyrik, litterärara personbeskrivningar, skönlitterära barnboksförfattare, respons och enkel textbearbetning.

  Om författarna
  Åsa och Kerstin träffades på Lärarhögskolan i början av 80-talet, där de utbildade sig till lågstadielärare. Sedan dess har de träffats regelbundet; promenerat, ätit bullar, handarbetat, pratat skola och haft väldigt roligt tillsammans.
  Idag jobbar båda som speciallärare i olika kommuner. Att ge barn läslust och lust att lära är det viktigaste av allt, säger båda. Åsa har tidigare varit med och skrivit lärarhandledningarna till Stjärnsvenska. Kerstin är utbildad Montessorilärare.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  173458

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Orginaltitel: Rodrick rules
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 13
  • ISBN: 9789147809257
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 320
  • Utgivningsdatum: 2012-11-12
  • Läsordning: 2
  • Förlag: Liber AB

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag