Memoarer & biografier

Leif Mannerströms kockliv

Jesper Aspegren

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 288 sidor
  • 2018

Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar. Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och höll stjärnan i Guide Michelin i över tio år.   

I boken Leif Mannerströms kockliv får vi följa hans långa, spektakulära liv och karriär i personliga berättelser för författaren och programledaren Jesper Aspegren.   

Med en farmor som var kalaskokerska och en far som var kock växte Leif Mannerström upp i en miljö där mat och matlagning var centralt. Redan som 15-åring började han arbeta i kök och sedan dess har maten och restauranglivet präglat hans liv i otaliga kokböcker, resor och möten med människor.   

Det handlar om grabben som inte dög till någonting, om med- och motgångar, elaka tyska kockar, Crister Svantesson, resorna till Frankrike, Tore Wretman, rätterna man minns och de som ännu inte lagats, Sjömagasinet, Bono, Mick Jagger, tv-programmen och mycket mer...  

Men det handlar också om kampen för bättre mat på våra sjukhus och äldreboende, där Mannerström dundrar mot slarv, dåliga råvaror och usel tillagning.   

Passion och hängivenhet för historierna, maten och restauranglivet präglar hela denna goda berättelse. Boken är rikt illustrerad och innehåller förstås också en receptdel.

  • Författare: Jesper Aspegren
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789178435227
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 288
  • Utgivningsdatum: 2018-09-25
  • Förlag: Bokförlaget Arena

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: