bokomslag Ledarskap - 200 råd
Samhälle & debatt

Ledarskap - 200 råd

Percy Barnevik

Häftad

499:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 2013
Om ledarskap
Ledare inspirerar och frigör energi hos medarbetarna och teambyggande med förtroende och lojalitet är grundläggande för framgång. Förtroende tar tid att bygga men går snabbt att förlora. Ska "stora" saker uträttas krävs "stora" team. Ledaren själv måste ha stort självförtroende, ambition och ibland ställa "orimliga" krav för att nå extraordinära resultat. Det hjälper om ledaren alltid arbetar, sover överallt och när som helst. Det slitna uttrycket "walk the talk" förkroppsligar ledaren.

Framgång beror till 90 procent på genomförandet - "execution" - och till 10 procent på strategin. Benchmarking där man jämför sig med de bästa samt spridning av "best practices" är de starkaste förändringskrafter som finns. Gör ungefär rätt, men gör det snabbt och kraftfullt. Kursen kan justeras efterhand. Håll perfektionisterna borta, de bara tappar tid och gnäll inte över omständigheterna utan gilla läget. Kom också ihåg att "bara det som mäts blir gjort".

Ledaren kämpar med en delvis kaotisk arbetssituation, där oplanerade insatser och brandkårsutryckningar upptar en stor del av tiden. Detta har förstärkts av internet och den ökade snabbheten i allting. Hur få kontroll över tiden och hålla "tidstjuvar" borta? Dit hör att inte skjuta på obehagliga åtgärder, inte hantera samma ärende flera gånger, inte gå tillbaka till gamla beslut, inte acceptera problemdelegering underifrån och att inte bli "slav" under den egna almanackan. Omstruktureringar och företagsnedläggningar med stor personalreduktion kräver inte "tuffa" chefer utan chefer med empati. Gå inte i "utredningsfällan" med ändlösa utredningar, utan fatta de obehagliga besluten först och gör det snabbt.

Kunden är kung - i företagen börjar och slutar allting med kunden. Det gäller att gå från slogans och ytliga kampanjer till att verkligen få kunden i centrum. Att få ut cheferna till kunderna och undvika att säljarna stannar i "stugvärmen" på kontoret.

Percy Barnevik, april 2013
  • Författare: Percy Barnevik
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789152318836
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2013-03-11
  • Förlag: Sanoma Utbildning