bokomslag Läsgåvan A, Mini och den magiska stenen, Röd
Barnböcker

Läsgåvan A, Mini och den magiska stenen, Röd

Lena Hultgren

Inbunden

Tillfälligt slut

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

 • 112 sidor
 • 6-9 år
 • 1995
 • Serie: Läsgåvan - Mini
Alla älskar Mini!
En populär läslära om Mini och hans spännande värld. Här finns en bok för varje ålder och behov, med text och bilder skapar lusten att träna mer. Läsgåvan - en gåva som räcker hela livet!

Läs mer
LÄSGÅVAN A - sagor och fantasi
Läs- och skrivstart i skolår 1
Mini och den magiska stenen finns i två versioner
GRÖN Boken med den gröna ramen vänder sig till alla som inte kan läsa ännu och går långsamt och försiktigt fram. Här introduceras alfabetet med fyra bokstäver i taget följt av enkla ord och korta meningar. Återkommande diagnossidor hjälper dig som lärare att följa alla nybörjarläsarna.
RÖD Boken med den röda ramen har samma bilder och sidindelning som den gröna boken, men har mer text och passar alla de barn som redan kan läsa en smula när de kommer till skolan. Böckerna kan användas tillsammans eller var för sig.
ETT LÄSSTEG Två kapitel i Läsgåvan A utgör ett lässteg. Varje lässteg följs upp med små fristående läshäften skrivna endast med de bokstäver man lärt sig.
Arbetsbok Den gröna pärlan är en basbok med mycket enkla arbetsuppgifter.
Arbetsbok Den röda stenen har fler och lite svårare uppgifter.
Kompletterande material skolår 1
Mini-docka
Lilla Mini finns som mjuk tygdocka, längd 22 cm. Den kan användas t.ex. som handdocka i dramatiseringar, som objekt att hitta på berättelser kring eller bara som stöd/tröstfigur.
Cirkus ABC för bokstavsarbetet finns i två versioner: En med alfabetisk ordning och en med läslärans bokstavsordning.
Läshäften i miniformat för extra lästräning i olika nivåer som går hand i hand med läslärans progression. Böckerna har 8 sidor.
Lärarbok med praktiska tips och idéer för läraren.

LÄSGÅVAN B - känslor
Fortsatt läs- och skrivträning skolår 2
Mini och den gyllene nyckeln är en fristående fortsättning på Mini och den magiska stenen. Den är lämplig att läsa före Mini och den försvunna ringen. Trollkarlen hämtar hem kungen till Miniland och på hemvägen råkar de ut för en mängd spännande händelser. Naturligtvis kommer Mini till deras hjälp.
Arbetsbok Nyckeln är en bok som innehåller enkel och lekfull läsförståelse- och språkträning i anknytning till texten i Mini och den gyllene nyckeln.
Arbetsbok Nyckeln Bas innehåller samma uppgiftstyper som Nyckeln men uppgifterna är färre och enklare.
Mini och den försvunna ringen är också en fristående fortsättning på Mini och den magiska stenen. I denna spännande läsebok får barnen följa med Mini och Milli på äventyr i Miniland. Bland annat är barnen med på Minis och Millis bröllop.
Arbetsbok Ringen Bas innehåller mycket enkel och lekfull läsförståelse och språkträning i anknytning till texten i Mini och den försvunna ringen.
Arbetsbok Ringen är upplagd på samma sätt som Ringen Bas men innehåller fler och lite svårare uppgifter. Till varje kapitel finns överkursuppgifter.
Kompletterande läsmaterial skolår 2
Klassen som pratade för mycket
handlar om en livlig och glad skolklass någonstans i Sverige. Det är en klass som det nästan aldrig är tyst i. Under hela läsåret händer det bara sju gånger. Klassen som pratade för mycket är en lättläst bok full av överraskningar. Författare är Rose Lagercrantz. Till boken hör Lärarbok med praktiska tips och idéer för läraren.
Bredvidläsningsböcker på 16 sidor med spännande fakta och lite mer text.

LÄSGÅVAN C - kommunikation och omvärld
Fortsatt läs- och skrivträning skolår 3-4
Nya äventyr med Mini består av två spännande berättelser, Mini och Ismannen och Draken tar den magiska stenen.
Arbetsbok till Nya äventyr med Mini innehåller både bas- och överkursuppgifter med läsförståelse och språkträning.
Mini och den röda stjärnan heter fortsättningsboken, där Mini och hans vänner indragna i ett spännande rymdäventyr. Över Miniland svävar en silverglänsande farkost med rymdvarelser ombord. Mini och hans vänner blir både nyfikna och oroliga. Varifrån kommer rymdskeppet och varför är det här? Kommer Mini hinna tar reda på svaren innan det är för sent?
Arbetsboken Stjärnan till Mini och den röda stjärnan innehåller uppgifter med läsförståelse- och språkträning.
Arbetsboken Stjärnan Bas innehåller liknande uppgifter som Stjärnan men på en enklare nivå.

Om författarna
Författare till Läsgåvan är Lena Hultgren. Lena är lågstadielärare och fick Svenska Akademiens svensklärarpris år 2000 för att hon med sina texter stimulerar barns läsande. 2013 fick hon SLFF:s läromedelspris Lärkan. Lena är också författare till Vips läslära och KOD 45.
Välkommen att möta Lena för att diskutera läsläran Läsgåvan, läs-, skriv- och språkutveckling, pedagogik, metodik, läromedel och Lgr11 i Facebookgruppen Minis vänner

Medförfattare till Läsgåvans arbetsböcker är Kerstin Beskow Schölin, lågstadielärare.
Tord Nygren har illustrerat alla böckerna i serien.

 • Författare: Lena Hultgren
 • Format: Inbunden
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789121141731
 • Språk: Svenska
 • Barnbok: 6-9 år
 • Antal sidor: 112
 • Utgivningsdatum: 1995-10-25
 • Del i serien: Läsgåvan - Mini
 • Förlag: Liber AB