Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Krukboken

  Krukboken

  Christel Kvant

  259:-
  • Inbunden
  • 153 sidor
  • 2007
  ”Krukan innebär en odlingsmöjlighet. Den gör oss oberoende. Vi behöver inte äga någon mark för att driva fram en egen pelargon, tomat eller basilikaplanta, eller till och med ett litet fruktträd.”

  Så säger Christel Kvant som i sin nya bok delar med sig av sin kunskap och entusiasm för krukan i alla former.
  Krukboken förmedlar ett nytt sätt att se på krukodling, idag och långt tillbaka i tiden, hemma utanför vårt eget hus och i fjärran länder. Christel Kvant, älskad trädgårdsförfattare och journalist, har grävt djupt i historien och tar oss med till Egypten, Grekland och ända bort till Laos där krukans betydelse var i det närmaste livsavgörande.
  Hon berättar om krukor som historiebärare och hur man använt dem till nytta och som prydnad. Krukan att odla i har följt människan genom tiderna. Färgglada olivoljedunkar planteras med citronträd, fikon och oliver i Medelhavsländerna där krukodling är det enda möjliga för många.
  ”Krukor finns på de omöjligaste ställen. De fyller trappstegen, så man knappast kan komma fram till dörren. De radas upp på trottoarerna mitt i Europas hårdtrafikerade huvudstäder. De kröner murar, de pryder husbåtar och pråmar, de fyller balkonger.”
  Christel lär ut konsten att skapa smakfulla arrangemang med blommor och vackra blad samt hur krukodlingarna ska skötas. Hon ger tips på vackra planteringar på balkongen eller på terrassen. Hur man grupperar krukorna vackert och ser tills så att de hamnar där växerna kommer till sin rätt och trivs bäst.
  ”Krukan är fullständigt flexibel. Vi kan ta den i famnen och gå. Vi kan ge bort den, vi kan ta med den i flytten, vi kan ställa fram den i solen, vi kan ta in den när det är risk för frost.”
  Christel har förslag på vackra planteringar från vår till vinter och visar också hur man kan plantera i annat än lera – korgar, nätkorgar, burkar, rostfria ämbar, tunnor etc.
  I boken finns även några personliga avsnitt med speciellt spännande ”krukmänniskor”: Lisa Wolfart (Lisas örtagård), Lars Hedström (NK Gardening), Ulf Nordfjell (landskapsarkitekt) och Jonte Schlentz (klippexpert med egen plantskola).

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  186730

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Boken är slut hos leverantören

  • Författare: Christel Kvant
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789151841656
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 153
  • Utgivningsdatum: 2007-03-21
  • Förlag: Bokförlaget Prisma

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag