Välj butik

Visa alla butiker

  Kriget är slut

  Morgan Alling

  89:-
  • Pocket
  • 329 sidor
  • 2011

  Andra format:

  Ett maskrosbarns berättelse  När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.

  Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

  Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.

  Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.

  Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.


  "Det här är en brutal och osentimental sanning, en dörr som slås upp på vid gavel och blottar familjeförhållande många av oss inte tror existerar. Allings berättarröst hörs tydligt genom boken, det är nästan som att han personligen sitter och berättar sin historia." Mama

  "Jag kommer ibland att tänka på Susanna Alakoskis 'Svinalängorna'. ... en biografi som inte duckar eller tar några omvägar ens runt det som fortfarande måste göra ont att berätta om." Borås Tidning


  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  49459

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Morgan Alling
  • Formgivare: Kerstin Hanson
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789172322288
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 329
  • Utgivningsdatum: 2011-05-13
  • Förlag: Månpocket

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag