Välj butik

Visa alla butiker

    bokomslag Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött

    Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött

    Lina Westman • Oscar Westman

    319:-
    • Inbunden
    • 208 sidor
    • 2015

    "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
    Svenska Dagbladet
    Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.

    Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.

    I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen etiskt, ekologiskt, kulinariskt och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.

    Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.

    "Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
    MatMagasinet
    "Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
    Elle Mat & Vin
    "Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
    Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
    "...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
    Smålands-Tidningen
    "Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
    Tranås-Posten
    "Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
    Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept! Elle Mat & Vin

    Finns boken i din butik?

    Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

    Ingen butik vald

    Välj butik
    72910

    Ja, finns i vald butik

    Fåtal kvar i vald butik

    Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

    Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

    Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

    Ej beställningsbar

    Lagerstatus saknas

    Köp i e-handel

    Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

    Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

    • Orginaltitel: Plan B
    • Författare: Lina Westman, Oscar Westman
    • Formgivare: Karin van der Kwast Gissberg
    • Format: Inbunden
    • Upplaga: 1
    • ISBN: 9789127141193
    • Språk: Svenska
    • Antal sidor: 208
    • Utgivningsdatum: 2015-04-01
    • Förlag: Natur & Kultur

    för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

    Idag