bokomslag Kokbok för hjärnan
Mat & dryck

Kokbok för hjärnan

Charlotte Erlanson-Albertsson

Inbunden

269:-

Boken är slut online

  • 128 sidor
  • 2009
Vi blir allt äldre och det är därför viktigt att hålla hjärnan ung så länge som möjligt. Här är de mest avgörande faktorerna kosten, den fysiska aktiviteten och stimulans. Rätt kost håller hjärnan frisk och aktiv, medan en felaktig påskyndar åldrandet. I Kokbok för hjärnan ges förslag på frukost, lunch, middag, efterrätter, bröd och kakor som stimulerar hjärnan. Boken inleds med ett kortare avsnitt om näringslära. Rätterna är enkla och lättlagade och passar alla. Efter varje recept finns en förklaring till varför de är nyttiga, både allmänt och mer specifikt för hjärnan. Att maten ser aptitretande ut på tallriken är också viktigt. Hjärnan behöver färgrik mat och de inspirerande signalerna ska komma både från maten och dryckerna. Även kolhydrater, proteiner och fetter måste vara med, men lagom mycket och av rätt kvalitet. Tillsatser behövs inte.
  • Författare: Charlotte Erlanson-Albertsson
  • Formgivare: Mats Engblom
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789153430223
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 128
  • Utgivningsdatum: 2009-08-14
  • Förlag: Massolit Förlag

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: