Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Känslostormar : emotionell instabilitet och hjärnan

  Känslostormar : emotionell instabilitet och hjärnan

  Predrag Petrovic

  329:-
  • Inbunden
  • 209 sidor
  • 2015

  Överväldigande, intensiva och okontrollerbara känslor är typiskt vid emotionellt instabil personlighetsstörning (tidigare kallad borderline personlighetsstörning). Omgivningen betraktar ofta den som inte kan styra sina känslor som besvärlig, överdramatiserande och manipulerande. Men tillståndet är inget påhittat lidande det har biologiska orsaker.


  Här visar forskaren och läkaren Predrag Petrovic hur växlingar mellan extrema känslolägen kan studeras och förstås med modern hjärnforskning. Denna kunskap ger hopp om hur man bättre kan hjälpa dem som har problem med känslostormar.


  Boken är skriven för studerande, verksamma inom psykiatri och vård, samt för alla som intresserar sig för känsloreglering och hjärnan.  Predrag Petrovic tar med läsaren på en fascinerande resa genom hjärnans alla vindlingar. Vi får veta var lyckokänslorna, rädslan, förnuftet, missbruket och så vidare är lokaliserade. Och att det ständigt sker en samverkan mellan kropp och själ. Det här är populärvetenskap i dess bästa bemärkelse.
  - Hugo Lagercrantz, senior professor vid Karolinska Institutet och Astrid Lindgrens barnsjukhus  En viktig bok som binder samman klinik och helt ny neurovetenskap med ett välformulerat och levande tilltal. Känslostormar är en neurovetenskapens meteorologi som ger en djupare förståelse för var, när och ibland till och med varför de känslomässiga blixtarna slår ned, till hjälp för såväl klinikern som för den intresserade patienten.
  - Göran Rydén, överläkare, leg. psykoterapeut och verksamhetschef vid Norra Stockholms Psykiatri  Äntligen en kvalificerad beskrivning av känsloinstabilitet som därför utmanar psykiatrins diagnossystem. Med en förklaringsmodell som sammanför beteende och biologi, kan sjukvårdens metoder bli bättre på att nå dem som behöver stöd.
  - Martin Ingvar, professor vid Karolinska Institutet  Känslostormar är ett tecken i tiden och fångar trenden att grundforskning på friska personers psykologi och hjärnprocesser i ökad utsträckning informerar klinisk forskning och praktik.
  - Andreas Olsson, docent och universitetslektor vid Karolinska Institutet

  Äntligen! Alldeles för länge har emotionell instabilitet betraktats som ett personligt tillkortakommande lidande människor har bestraffats och skuldbelagts för sina svårigheter. Den här boken sätter stopp för det pedagogiskt och kunnigt visar författaren hur våra känslor uppstår och styrs genom hjärnans arbete. Läs och njut detta är revolutionärt, rykande färskt och högst angeläget för oss alla.

  Åsa Nilsonne, senior professor, psykiater och leg. psykoterapeut, Karolinska Institutet

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  52917

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Författare: Predrag Petrovic
  • Illustratör: Airi Iliste
  • Formgivare: Sara R. Acedo
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127137363
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 209
  • Utgivningsdatum: 2015-08-15
  • Förlag: Natur & Kultur Akademisk

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag