bokomslag Kål

Kål

Ingar Nilsson

199:-
  • Inbunden
  • 118 sidor
  • 2015
Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ¿wokas och strimlas i sallader, bryssel¿kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.

Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar. "Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ

"Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne

"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren

Finns boken i din butik?

Boken finns inte i butik, men du kan köpa den i vår e-handel.

Köp i e-handel

Boken är tillfälligt slut

  • Författare: Ingar Nilsson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789178434800
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 118
  • Utgivningsdatum: 2015-09-23
  • Förlag: Bokförlaget Arena

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Idag