bokomslag Just nu är jag här
Skönlitteratur

Just nu är jag här

Isabelle Ståhl

Inbunden

259:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 3-7 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 149:- för medlemmar.

  • 294 sidor
  • 2017

Andra format:

En generationsroman om pulsslagen i en hjärtlös tid, som kommer att åldras med behag. Dagens NyheterRysande bra samtidsspegel AftonbladetVilken stjärnsmäll! [] Just nu är jag här är kort sagt en bok som vågar vara filosofisk, humoristisk, varm och kall - allt på samma gång. ArbetarbladetEn svindlande säker romandebut Göteborgs-Postenså sinnligt, känsligt, lätt och tonsäkert. Norrländska SocialdemokratenEn rörande och träffsäker skildring av den moderna mjältsjuka som är konsekvensen av att vi delvis tappat kontakten med de platser där vi rör oss och de människor vi möter ExpressenVi fick Pär Rådströms Ärans portar, Ulf Lundells Jack och Per Hagmans Cigarett. Lägg till Isabelle Ståhls Just nu är jag här. Svenska DagbladetElise läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon har GPS:en ständigt påslagen och utbyter erfarenheter av antidepressiva med sina vänner. Hon tycker egentligen bara om män i övre medelåldern, de är som hästar, så lugna, orubbliga och förnöjsamma, de har ingen ångest, de bara äter och sover och berättar anekdoter. Hon skulle vilja vara en häst.
När hon träffar Victor verkar hon bli lycklig på det där omedelbara sättet, trots att han är i hennes egen ålder. Lyckan går snart över i en känsla av tomhet.

"Just nu är jag här" handlar om hur man ska kunna säga »jag älskar dig« i en avförtrollad tid där alla ord har förlorat sin mening, men där längtan efter närhet är ofrånkomlig.
En Stockholmsskildring som är medveten om traditionen tillbaka till Hjalmar Söderberg, och samtidigt är en relationsroman i högsta grad för och i vår egen tid.

Isabelle Ståhl är en av våra mest profilerade yngre skribenter och kritiker, tidigare verksam på Expressens kultursida, numera Svenska Dagbladet. Hon är doktorand i idéhistoria vid Stockholms universitet.


  • Författare: Isabelle Ståhl
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127152427
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 294
  • Utgivningsdatum: 2017-05-06
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur