bokomslag Judaskyssen
Deckare

Judaskyssen

Kristina Tilvemo Michael Wainwright

MP3 cd-skiva

369:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 2018

Andra format:

Oavsett om en människa avrättas med en kula i huvudet i ett mörkt gathörn, hittas livlös efter elva timmar i en städskrubb utan övervakning på akuten, eller dör ensam med liggsår på ett underbemannat äldrevårdshem, finns det någon som ligger bakom. Någon som gett en order. Någon som bär ett ansvar.

New York, sommaren 2013. Med ett djärvt ingrepp räddar den unga svenska läkaren Peter Larsson livet på en svårt skadad bilförare. Ett halvår senare ser Peter som nu tjänstgör på Malmö sjukhus en gymnasieelev brutalt skjutas ned på gatan. Än en gång försöker han rädda ett människoliv.

De två händelserna bildar upptakten till ett rafflande krimi­naldrama där Peter och flickvännen Erika dras in i en våldsam värld präglad av oväntade vändningar, stark psykisk påfrestning och tvära kast mellan Malmös hårda gatuliv och Lunds akademiska elegans. Judaskyssen bygger vidare på den starka traditionen av politiskt enga­gerad skandinavisk kriminallitteratur som bär en tydlig social och politisk agenda. Alla patientfall bygger på verkliga händelser.

Kristina och Michael är gamla kollegor som bestämde sig för att skriva en bok tillsammans, då båda brinner för att väcka insikt om det stegrande gatuvåldet och problemen inom sjukvården. Kristina är journalist och Michael jobbar som engelsk copywriter. Han är född i England men båda bor nu i Uppsala.    

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 12 t. 20 min.
Uppläsare: Caroline Söderström

  • Författare: Kristina Tilvemo, Michael Wainwright
  • Format: MP3 cd-skiva
  • ISBN: 9789176975060
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2018-09-13
  • Förlag: Swann Audio