Välj butik

Visa alla butiker

  bokomslag Jesus : en resa genom hans liv

  Jesus : en resa genom hans liv

  James Martin

  299:-
  • Inbunden
  • 551 sidor
  • 2015
  Tanken med den här boken är att alla ska kunna läsa den - både de som just har börjat tänka på Jesus och de som tycker att de har god kännedom om ämnet. Den riktar sig till alla som vill veta något om Jesus, de som har en djupt tro och de som inte har någon tro alls. Men min egen utgångspunkt är att jag är kristen, och jag kommer inte att vara blyg för att tala om min tro. Slutligen kommer jag inte att förutsätta att du har gedigna förkunskaper om evangelierna eller om Jesus liv, men jag tänker förutsätta att du snabbt kan anpassa takten och ´följa mig´, för att citera Jesus...

  Jag vill att du ska få möta den Jesus som du kanske redan känner, men på ett nytt sätt. Eller så kanske du inte vet så mycket om Jesus, och då vill jag presentera honom för dig. Framför allt vill jag presentera dig för den Jesus som jag känner och älskar, han som står i centrum för mitt liv.

  Att lära känna Jesus har varit en pilgrimsresa.

  James Martin i förordet

  James Martin, jesuitpräst och författare till Söka och finna Gud i allt, bjuder oss med för att uppleva berättelsen om Jesus i evangelierna på ett fullständigt nytt, levande och spännande sätt - och ger läsaren en djupare förståelse av Jesus.

  Martin färdas genom evangeliet steg för steg och belyser inte bara de bekanta avsnitten utan även Jesus "dolda år". Detta är ett modigt återberättande av Jesus liv, trogen mot den kristna traditionen samtidigt som den begrundar de delar av skildringen som ofta har gåtts förbi.

  Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han återskapar Galileen och Judeen i det första århundradet och får oss in i Jesus liv och avslöjar hur denna man talar också till oss i dag.

  Jesus - en resa genom hans liv är en inbjudan att lära känna Jesus så som James Martin har lärt känna honom: som Messias och Frälsare - men också som broder och vän.

  "Behöver vi egentligen ännu en bok om Jesus? Om det är denna bok vi pratar om så är svaret ja. James Martins grepp är unikt och originellt och kommer fånga läsaren och ge en glimt av mannen från Nasaret som man inte får någon annanstans. Han kombinerar tre ´källor´: de bibliska berättelserna, sitt eget ignatianskt tränade böneliv och ett iakttagande öga när han besöker de platser där Jesus levde, undervisade och dog. Slutresultatet blir en bild av Jesus i fulla konturer som man inte hittar någon annanstans. Oberoende av hur mycket eller lite man redan vet om Jesus, den här boken är ovärderlig."
  Harvey Cox, Professor of Divinity vid Harvard Divinity School

  James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör för magasinet America och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal.

  Hans bok My life with the Saints blev utsedd av Publishers Weekly som en av 2006 års bästa böcker. Libris förlag har utgett hans första bok på svenska Söka och finna Gud i allt och den har blivit mycket uppskattad.

  Finns boken i din butik?

  Välj butik för att se lagerstatus och eventuellt reservera boken.

  Ingen butik vald

  Välj butik
  392085

  Ja, finns i vald butik

  Fåtal kvar i vald butik

  Finns ej i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Tillfälligt slut i vald butik Välj en annan butik eller kontakta oss.

  Beställ i butik Den här boken är en beställningsvara. Välkommen till din butik så hjälper vi dig.

  Ej beställningsbar

  Lagerstatus saknas

  Köp i e-handel

  Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

  Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • Orginaltitel: Jesus - A Pilgrimage
  • Författare: James Martin
  • Formgivare: Maria Mannberg
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789173874380
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 551
  • Utgivningsdatum: 2015-10-29
  • Översättare: Maria Store
  • Förlag: Libris Förlag

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag